Опубліковано 11 лютого 2019 року, 13:00

У Павлограді відбувся відбірковий тур талант-фесту «Z_ефір» - Валентин Резніченко

Танцюристи, співаки, інструменталісти, артисти. У Павлограді відбувся кастинг обласного дитячо-юнацького фестивалю «Z_ефір»-2019. Таланти з усього Павлоградського району представили на суд журі близько 150 креативних номерів. Наступним вражатиме місто Жовті Води, повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Маємо надавати цілковиту підтримку обдарованим дітям Дніпропетровщини – на цьому наголошує Президент України Петро Порошенко. У 2018 році започаткували обласний фестиваль «Z_ефір», який показав – у нас надзвичайно талановита молодь, - сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. – Новий фестивальний сезон феєрично розпочав Покров. Павлоград – вже друге місто, у якому пройшов відбірковий тур фесту. За один день на сцені виступили понад 900 хлопців та дівчат».

У другому відбірковому кастингу демонстрували таланти учасники з Павлограду, Тернівки та Павлоградського району. Діти від 5 до 16 років виступали у п’яти жанрах: хореографія, вокальне та театральне мистецтво, оригінальний та інструментальний жанри.

«Як і минулоріч, Павлоград нас неймовірно здивував. Яскраві костюми, талановиті діти, усі номери - добре відпрацьовані. Навіть маленькі дітки вразили глядачів своїми танцями. Цього року на конкурсі – менше солістів, натомість побільшало колективів», - розповіла член журі, викладач Дніпровського коледжу культури та мистецтв Ганна Калиновська.

Ансамбль танцю «Юність» на сцені «Z_ефіру» - не вперше. Минулого року їхній запальний номер «Дискотека на селі» високо оцінили глядачі та члени журі – колектив переміг на конкурсі талантів. Цього разу демонстрували танок «Вася Васильок».

«Ми дуже багато тренувались, майже кожного дня по 4-5 годин. В ансамблі – понад 100 танцюристів, поставити номер для такої «компанії» - не проста справа. Перед виступом трохи хвилювались», - сказали учасники танцювального ансамблю «Юність» Христина та Микита.

Взяли участь у другому сезоні фестивалю і дівчата зі студії дизайну «Фантазія» з Тернівки. Вони - фіналісти минулорічного конкурсу, отримали гран-прі за колекцію жіночого одягу «Слов’яночка». Цьогоріч на відбірковому кастингу представили нову колекцію «Узори».

 «Костюми для дефіле вигадує наш керівник, а створюємо їх власноруч. У нас багато колекцій одягу, наприклад ще є «Цукерки», але в них не дуже зручно ходити. А от ці «Узори» комфортні, нам дуже подобаються», - розповіли учасниці студії дизайну «Фантазія».

Вперше на конкурсі танцювальний колектив «Надія». На кастинг підготували запальний танок чачача.

«Вирішили спробувати свої сили на великій сцені. Спочатку ставили частини танцю окремо для старшої, середньої та молодшої груп. Потім усе це поєднували та відпрацьовували номер. Дуже сподобалось виступати, хочемо приїхати і в наступному році», - зізналась Маргарита з танцювального колективу «Надія».

Дебютував на «Z_ефірі» і народний фольклорно-обрядовий театр «Вертеп Марії». Хлопці та дівчата виступили у категорії «Оригінальне мистецтво». На сцені розіграли сценку про  Андріївські вечорниці.

«Наш номер – про те, як дівчата ворожать на своїх суджених, а хлопці бешкетують. Готувались ретельно і дуже хвилювались. Адже конкурс – грандіозний,  тут багато талановитих учасників, через це – велика конкуренція. Своїм виступом ми задоволені, але у будь-якому випадку головне – участь, а не перемога».

Перший відбірковий тур фестивалю «Z_ефір» триватиме до 27 березня. За цей час свої таланти продемонструють діти із 14 населених пунктів Дніпропетровщини. Після Павлограду – творчі виступи у Жовтих Водах.

 Відбувся другий відбірковий тур фестивалю «Z_ефір»-2019

 Талантами вражав Павлоград

 «Як і минулоріч, Павлоград нас неймовірно здивував. Яскраві костюми, талановиті діти, усі номери - добре відпрацьовані», - розповіла член журі Анна Калиновська

 На сцені – діти від 5…

до 16 років

 Виступали співаки та інструменталісти,

 …артисти оригінального жанру…

 …танцюристи

 Павлоградський ансамбль «Юність» на сцені – не вперше

 Вони – минулорічні переможці «Z_ефіру»

 «Ми дуже багато тренувались, майже кожного дня по 4-5 годин. Перед виступом трохи хвилювались, особливо - щоб не підвести колектив», - сказали учасники танцювального ансамблю «Юність» Христина

 Серед учасників  і призери першого сезону фестивалю – студія дизайну «Фантазія

«Костюми для дефіле вигадує наш керівник, а створюємо їх власноруч. У нас багато колекцій одягу», - розповіли учасниці студії дизайну «Фантазія»

 Вперше на конкурсі - танцювальний колектив «Надія»

 Виступили із запальним танком чачача

 Дебютував на «Z_ефірі» і народний фольклорно-обрядовий театр «Вертеп Марії»

 На сцені розіграли сценку про  Андріївські вечорниці

 Юні танцюристи – дует «Візаві Голд»

Перші відзнаки

 Таланти продемонстрували близько 150 яскравих номерів

 На сцені у Павлограді виступили понад 900 учасників

Наступним вражатиме місто Жовті Води

Відбіркові кастинги – до 27 березня

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux