Опубліковано 16 січня 2019 року, 10:30

У Нікополі запрацювала зведена «з нуля» сучасна амбулаторія – Валентин Резніченко

У Нікополі запрацювала сучасна амбулаторія, яку Дніпропетровська ОДА звела «з нуля» за рік. Тепер вона обслуговуватиме більше 6 тис. мешканців мікрорайону Північний. У медзакладі приймають три сімейні лікарі, працюють процедурні й діагностичні кабінети, незабаром відкриється аптека. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко. 

 «Президент України Петро Порошенко акцентує на новій якості медичних послуг. У лікарнях і амбулаторіях Дніпропетровщини створюємо комфортні умови. Обласним коштом проводимо реконструкцію медустанов, оновлюємо в них обладнання, будуємо заклади «з нуля», – наголосив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Нова амбулаторія запрацювала в мікрорайоні Північний Нікополя. Місцеві кажуть, зазвичай змушені були їздити за меддопомогою в середмістя. Добиралися двома автобусами – дорога забирала більше години. 

«Це було незручно, особливо, в холод та мряку, – сказала місцева мешканка Вікторія Доберняк. – Коли почали зводити нову амбулаторію, не могли повірити очам. І нарешті дочекалися завершення будівництва. Будівля красива і всередині, і зовні». 

Нова амбулаторія з’явилася на місці пустиря.

«Тут раніше кози паслися – сьогодні на цьому місці чудова амбулаторія. Спроектована й збудована вона обласним коштом. Приймають три сімейні лікарі, двоє з них – із солідним досвідом роботи», – розказала головний лікар Нікопольського первинного центру медико-санітарної допомоги Валентина Горяна. 

В амбулаторії працюють кабінети щеплень, функціональної діагностики, процедурні. Поставили ліжка для денного стаціонару. Прийом жінок веде гінеколог.

 «Добре, що звели таку амбулаторію. Я тут живу поруч, зручно буде до неї ходити», – поділився місцевий мешканець Владислав Майборода. 

Амбулаторія розрахована на 145 відвідувань на день.

«Буквально за рік звели амбулаторію – сучасну, простору, яскраву, комфортну, термомодернізовану, обладнану. Зараз одночасно будуємо по області 18 таких амбулаторій у сільській місцевості», – зауважив радник  голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голик. 

Народний депутат України Андрій Шипко переконаний, нова амбулаторія в Нікополі – результат децентралізації та реформи охорони здоров’я.

«Люди так довго чекали на цю амбулаторію – і нарешті їхні мрії здійснилися. Це результат спільної роботи влади різних рівнів», – акцентував він. 

Найближчим часом в амбулаторії почне працювати аптека.

 У Нікополі ДніпроОДА звела сучасну амбулаторію.

 Вона облуговуватиме мешканців мікрорайону Північний.

На будівництво пішов рік.

Всередині медзаклад світлий ...

 ...і просторий.

Працюють всі необхідні кабінети.

 Вони обладнані за останнім словом техніки.

 «Добре, що звели таку амбулаторію. Я тут живу поруч, зручно буде до неї ходити», – поділився Владислав Майборода.

 Ведуть прийом три сімейні лікарі.

 «Тут раніше кози паслися – сьогодні на цьому місці чудова амбулаторія. Спроектована й збудована вона обласним коштом», – розказала Валентина Горяна.

 Тут все передбачили і для людей з особливими потребами.

 «Буквально за рік звели амбулаторію – сучасну, простору, яскраву, комфортну, термомодернізовану, обладнану. Зараз одночасно будуємо по області 18 таких амбулаторій у сільській місцевості», – зауважив Юрій Голик.

 Поставили ліжка для денного стаціонару.

 До амбулаторії мають доступ понад 6 тис. мешканців.

 «Коли почали зводити нову амбулаторію, не могли повірити очам. І нарешті дочекалися завершення будівництва. Будівля красива і всередині, і зовні», – сказала місцева мешканка Вікторія Доберняк.

  Аби отримати первинну меддопомогу, не треба їхати в сердмістя Нікополя.

 Тепер все поряд.

«Люди так довго чекали на цю амбулаторію – і нарешті їхні мрії здійснилися. Це результат спільної роботи влади різних рівнів», – акцентував Андрій Шипко.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux