Опубліковано 11 квітня 2019 року, 09:30

У Миколаївці Дніпровського району реконструюємо дитсадок на 70 малюків – Валентин Резніченко

У селі Миколаївка Дніпровського району триває реконструкція дитсадка «Веснянка». Після завершення робіт він прийме 70 дітей. Дошкільному закладу, який не працював понад 20 років, друге життя дарує Дніпропетровська ОДА. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко. 

 «За останні чотири роки на Дніпропетровщині відкрили понад 60 садочків: будували нові, реконструювали існуючі, добудовували корпуси. Це більше, ніж в будь-якій іншій області. На досягнутому не зупиняємося, йдемо далі. Проблему черг до дитячих садків маємо ліквідувати повністю. На цьому робить акцент Президент України Петро Порошенко», – зауважив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

Триває реконструкція дитсадка в центрі села Миколаївка Дніпровського району. Заклад збудували ще в 1990-му. Однак він пропрацював лише вісім років і став на реконструкцію. Втім оновлення так і не розпочалося. Крізь десятиліття проблему вирішує Дніпропетровська ОДА. 

 «Більше 20 років дитячий садок фактично не працював. Тобто ціле покоління дітей виросло без дошкільного закладу. Дуже вдячні обласній адміністрації, яка звернула увагу на нашу проблему і взялася за реконструкцію нашого садка. Бо в сільській раді таких коштів немає. Сподіваємося, що в цьому році дитячий садок запрацює», – сказала голова Миколаївської сільради Антоніна Чорна. 

Найбільше чекають на цю подію матусі, адже нарешті зможуть вийти на роботуСеред них – і мати трьох дітей Людмила Коваленко. Її син Данило та донька Марія виховувалися вдома – звідти й пішли до школи. Зруйнувати шаблони має шанс Мілана, яка ще посапує в колисці. 

«Їй шість місяців, вона маленька. Сподіваюся, садок доведуть до ладу, і  моя дитинка піде до нього, – розказала жінка. – Вдома постійно є якась робота. Тому не так багато часу, щоб з дитиною почитати, пописати чи вивчити віршика. А в садку є всі умови для гармонійного розвитку малечі. Крім того, хочеться вчасно вийти на роботу після декрету». 

За проектом, дитсадок буде на чотири групи. Кожна – з павільйоном, ігровим майданчиком та пісочницею. Територію облагородять, висадять дерева, кущі і квіти.

На сьогодні у «Веснянці» замінили покрівлю, встановили енергозберігаючі вікна, утеплили й частково пофарбували фасад. Змонтували необхідні комунікації. Зараз продовжуються внутрішні роботи. Поруч змонтували модульну газову котельню.

«Коли розпочалася реконструкція, дуже зраділи. Нарешті нашим діткам буде де виховуватися. Та й центр села став красивішим, засяяв яскравими фарбами», – поділилася місцева мешканка Тетяна Чорна. 

Дошкільний заклад – на 70 дітлахів. Готові приймати маленьких мешканців  не тільки Миколаївки, а й прилеглих сіл.

На Дніпропетровщині за останні чотири роки створили вже понад 6 тисяч нових місць у дитсадках.

Це не десь за кордоном...

 Це в селі Миколаївка Дніпровського району.

  «Більше 20 років дитячий садок фактично не працював. Тобто ціле покоління дітей виросло без дошкільного закладу. Дуже вдячні обласній адміністрації, яка звернула увагу на нашу проблему і взялася за реконструкцію нашого садка», – сказала Антоніна Чорна.

 У «Веснянці» замінили покрівлю...


...встановили енергозберігаючі вікна...

...утеплили...

 ...й частково пофарбували фасад.

Змонтували комунікації.

 Зараз продовжуються внутрішні роботи.

 Укладають плитку.

 Найбільше чекають на відкриття садка матусі, адже нарешті зможуть вийти на роботу.

 «Вдома постійно є якась робота. Тому не так багато часу, щоб з дитиною почитати, пописати чи вивчити віршика. А в садку є всі умови для гармонійного розвитку малечі», – вважає Людмила Коваленко.

Територію садка облагородять....

 ...та озеленять.

«Коли розпочалася реконструкція, дуже зраділи. Нарешті нашим діткам буде де виховуватися. Та й центр села став красивішим, засяяв яскравими фарбами», – поділилася Тетяна Чорна.

 Садок на чотири групи.

Кожна – з ігровим майданчиком та пісочницею.

 Після реконструкції заклад відвідуватимуть 70 малюків.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux