Опубліковано 15 травня 2019 року, 11:30

У Марганці завершуємо реконструкцію двоповерхової школи №7 – Валентин Резніченко

Повне перезавантаження. Реконструкція школи №7 Марганця, яка розпочалася наприкінці червня 2018-го, добігає кінця. Капітальне оновлення торкнулося кожного куточка навчального закладу. Комфортні умови мотивуватимуть навчатися краще, зізнаються учні. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

«Школа, у якій кортить навчатися. Такий освітній простір створюємо в кожному куточку Дніпропетровської області. Наразі обласним коштом оновлюємо понад 30-ти шкіл. У навчальних закладах запроваджуємо сучасні технології. Окремий акцент – на енергоефективності та креативності», – зауважив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

На стадії завершення осучаснення двоповерхової школи №7 у Марганці. Заклад звели ще в повоєнні роки. Понад 70 років поспіль проблеми тут не вирішувалися, а накопичувалися.

«Школа була сірою й непривітною. За сім десятиріч тут все віджило своє: дах протікав, у вікна дуло, а через допотопну систему опалення у класах було прохолодно. Заклад потребував докорінного оновлення і, нарешті, ми дочекалися цього. Про стару будівлю нагадуватимуть хіба що стіни, усе інше буде новим», – акцентувала директорка школи Оксана Кузуб.

Реконструкцію закладу, яку розпочали влітку 2018-го, завершують. З того часу відбулося повне «перезавантаження» школи, кажуть підрядники. Вони перекрили дах, замінили опалення та комунікації. Фасад утеплили – наразі дофарбовують.

Якщо ззовні будівля пастельного кольору, то всередині превалюють яскраві барви. Синій і блакитний – на позначення молодших класів, червоний, зелений, жовтий та бузковий відрізнятимуть кабінети старшокласників. Серед забарвлених елементів – двері та стіна під дошку.

 «Я дуже радію змінам. Подобається, як наша школа трансформується. Змінився її зовнішній вигляд. Упевнений, тут навчання буде легким і цікавим», – поділився дев’ятикласник Іван Тарасов. 

Останні ремонтні штрихи – в актовому залі. Сучасне покриття незабаром укладуть у спортзалі. Щойно «брудні роботи» будуть позаду, у класах установлять нові меблі та мультимедійне обладнання.

«Наша школа так змінюється, що подих перехоплює. Думаю, бажання ходити до неї буде ще сильнішим», – розказала чотирнадцятирічна Олена Манилова.

Після реконструкції школа стане доступною й для дітей з особливими освітніми потребами. Для них облаштували пандус, на першому поверсі працюватимуть ресурсна кімната й медіатека.

На подвір’ї – новий асфальт. Підготували ґрунт для висадки дерев та квітів. Які саме насадження зеленітимуть навколо, вирішуватимуть педагоги.

Навколо закладу установили паркан.

Сісти за новенькі парти кортить майже 300 учням. Усі вони – мешканці мікрорайону Максимівка. Поки тривають ремонтні роботи, школярі навчаються в сусідніх закладах.

Крім 7-ї, Дніпропетровська ОДА реконструює в Марганці школу №9.

 У Марганці …

…вперше за 70 років…

 …реконструюють школу.

 «За сім десятиріч тут все віджило своє: дах протікав, у вікна дуло, а через допотопну систему опалення у класах було прохолодно. Заклад потребував докорінного оновлення і, нарешті, ми дочекалися цього», – акцентувала Оксана Кузуб.

 Реконструкція – на фініші.

 На оновлення – менш ніж рік.

«Перезавантаження» як ззовні…

 …так і зсередини.

 Оновлення  стелі…

 …підлоги…

 …їдальні…

 …комунікацій та системи опалення…

 …класів…

 …коридорів…

 ..актового..

…та спортивного залів.

 Синій – на позначення молодших класів…

 …інші кольори відрізнятимуть кабінети старшокласників.

  «Наша школа так змінюється, що подих перехоплює. Думаю, бажання ходити до неї буде ще сильнішим», – розказала Олена Манилова.

 Останні ремонтні штрихи.

 «Я дуже радію змінам. Подобається, як наша школа трансформується. Упевнений, тут навчання буде легким і цікавим», – поділився Іван Тарасов.

 Школа буде доступною й для дітей з інвалідністю.

Вхід…

 … у новий освітній простір.

 Триває благоустрій території.

Школу огородили новим парканом.

 Комфортні умови – для майже 300 учнів.

 Вони – мешканці мікрорайону Максимівка.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux