Опубліковано 08 квітня 2019 року, 09:30

У Магдалинівській школі створюємо сучасний освітньо-спортивний простір – Валентин Резніченко

У Магдалинівській опорній школі Дніпропетровська ОДА створює новітній освітньо-спортивний простір. Заклад стрімко перетворюється із сірого та буденного на яскравий і енергоефективний. Поруч з будівлею вимальовуються обриси сучасного стадіону. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.

 «Здорова нація – сильна нація. На цьому робить акцент очільник держави Петро Порошенко. На Дніпропетровщині будуємо нові стадіони та реконструюємо існуючі. Наразі даємо друге дихання майже 30 спортоб’єктам області. Серед них – і стадіон поблизу Магдалинівської опорної школи», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

Стадіону стільки ж, скільки й школі – понад 40 років. Весь цей час він нагадував пустище. Це був порослий де-не-де травою клапоть землі, на якому поодиноко вирізнявся каркас футбольних воріт.

«Навіть і стадіоном його важко було назвати, бо умови тут були, м’яко кажучи, неналежні. Дітям було важко займатися. Скрізь росла трава, доріжки легкоатлетичні неасфальтовані. Займалися в куряві, – розказав Юрій Зозуля, який 16 років викладає в Магдалинівській школі фізкультуру. – На реконструкцію стадіону покладаємо багато надій. Плануємо здобути на ньому не одну перемогу».

Реконструкція – у розпалі. В юних футболістів уже горять очі. Не терпиться вийти на оновлене поле десятирічному Артему Прокапало.

«Ми повсякчас їздимо на змагання до Дніпра. Граємо на такому класному покритті, аж дух захоплює. Радий, що і в нас таке буде. Умови для занять спортом значно поліпшаться», – сказав хлопчик. 

У Магдалинівській школі працює секція футболу. Її вихованці –  неодноразові переможці районних і обласних змагань, бронзові призери Чемпіонату України. Захищає честь закладу і Артем Сабітов.

«Раніше умови на полі були так собі. Земля нерівна, скрізь трава. Це заважало грати, – поділився десятирічний футболіст. – Чекаємо, коли вже можна буде вийти на новенький стадіон. Переконаний, не осоромимо свою Магдалинівку». 

Оновлення стадіону обласним коштом. На велике футбольне поле вже постелили штучне покриття й нанесли розмітку, поклали основу під легкоатлетичні доріжки. Потім за планом – поле для міні-футболу, волейбольний і баскетбольний майданчики, воркаут-зонПоблизу Магдалинівської опорної школи триває реконструкція стадіону.

Не один десяток років він хіба що називався стадіоном...

 ...а насправді нагадував пустир.

 «Навіть і стадіоном його важко було назвати, бо умови тут були, м’яко кажучи, неналежні. Дітям було важко займатися. Скрізь росла трава, доріжки легкоатлетичні неасфальтовані. Займалися в куряві», – розказав Юрій Зозуля.

 На поле вже нанесли розмітку. На такому покритті можна грати за будь-якої погоди...

 ...та будь-якої пори року.

 «Ми повсякчас їздимо на змагання до Дніпра. Граємо на такому класному покритті, аж дух захоплює. Радий, що і в нас таке буде», – сказав Артем Прокапало.

 Поруч з цим полем буде поле для міні-футболу.

 У Магдалинівській школі працює секція футболу.

 «Чекаємо, коли вже можна буде вийти на новенький стадіон. Переконаний, не осоромимо свою Магдалинівку», – поділився Артем Сабітов.

 Уже уклали основу під легкоатлетичні доріжки.

За проектом будуть волейбольний і баскетбольний майданчики, воркаут-зона.

Наразі Дніпропетровська ОДА дарує друге життя майже 30 спортоб’єктам області.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux