Опубліковано 04 березня 2019 року, 12:30

У Лобойківці та Іванівці будуємо сучасні амбулаторії сімейної медицини – Валентин Резніченко

У Петриківському районі зводять «з нуля» одразу дві сучасні амбулаторії – в Лобойківці та Іванівці. Їх будують за рахунок державної субвенції на розвиток сільської медицини. Приміщення для майбутніх медзакладів вже готові, нині у розпалі – внутрішні роботи. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Зробити усе необхідне, щоб мешканці Дніпропетровщини отримували якісну медичну допомогу – таке завдання поставив Президент України Петро Порошенко. Для цього в області зводимо «з нуля» амбулаторії, реконструюємо старі лікарні, оновлюємо медичне обладнання. Наразі у розпалі – будівництво двох закладів сімейної медицини у Петриківському районі», - зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

 Новенька будівля амбулаторії сімейної медицини виросла прямісінько  у центрі Лобойківки. Місцеві мешканці не приховують своєї радості. Адже старий медичний заклад розташований на околиці села – добиратися туди довго та незручно.

 «Люди дуже задоволені, що нарешті в центрі села відкриється амбулаторія. Тепер буде набагато зручніше дістатися до сімейного лікаря. І медики теж зможуть швидше доїхати до пацієнтів», - каже секретар виконкому Лобойківської сільської ради Ганна Дашівець.

 «Тут,  у центрі Лобойківки, зараз формується ніби культурний центр. Поряд – дитсадок, школа, будинок культури, бібліотека. Тепер буде і амбулаторія. Це - великий крок уперед для розвитку села», - сказала мешканка Лобойківки Людмила Зубко.

 Підрядники вже провели електрику, водопостачання та каналізацію. Встановили енергозберігаючі вікна та утеплили стіни. Нині у розпалі – оздоблювальні роботи всередині. Далі впорядкують навколишню територію.

 «У новій амбулаторії працюватимуть два лікарі сімейної медицини. Вони обслуговуватимуть майже 3,5 тис місцевих мешканців. У закладі буде маніпуляційний кабінет та своя лабораторія», - сказав директор Петриківського центру первинної медико-санітарної допомоги Сергій Орел.

 Будують амбулаторію і для мешканців села Іванівка Петриківського району. Там медичну допомогу отримуватимуть понад 2,5 тис жителів. Їм більше не потрібно буде їхати на прийом до лікарів у Петриківку.

 «Новий медзаклад буде оснащений за сучасними стандартами. Працюватимуть два сімейні лікарі,  денний стаціонар та лабораторія, зможемо проводити  фізіопроцедури», - розповів завідувач Іванівської амбулаторії Валерій Гарькавенко.

Загалом на Дніпропетровщині планують звести 18 амбулаторій.

 У Петриківському районі зводять «з нуля» сучасні амбулаторії

 Одну з них будують у Лобойківці

 «У новій амбулаторії працюватимуть два лікарі сімейної медицини. У закладі буде маніпуляційний кабінет та своя лабораторія», - директор Петриківського центру первинної медико-санітарної допомоги Сергій Орел

 Приміщення – вже готове

Нині у розпалі внутрішні роботи

 Утеплюють стіни

 Обшивають їх гіпсокартоном

 «Тут,  у центрі Лобойківки, зараз формується ніби культурний центр. Поряд – дитсадок, школа, будинок культури, бібліотека. Тепер буде і амбулаторія», - мешканка Лобойківки Людмила Зубко

 Будують амбулаторію і у селі Іванівка

Медзаклад буде теплий та комфортний

 Вже звели будівлю, провели внутрішні комунікації, встановили пожежні резервуари для води

Оздоблюють майбутні кабінети

 «Новий медзаклад буде оснащений за сучасними стандартами. Працюватимуть два сімейні лікарі,  денний стаціонар та лабораторія, зможемо проводити  фізіопроцедури», - завідувач Іванівської амбулаторії Валерій Гарькавенко

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux