Опубліковано 11 вересня 2018 року, 12:30

У Іларіоновому будуємо дитсадок за сучасним європейським проектом – Валентин Резніченко

Посеред Іларіонового Синельниківського району цеглинка за цеглинкою виростає сучасна двоповерхова споруда – майбутній дитсадок на 115 місць. Будівля оригінальної архітектури – у формі стільників. Акцент – на енергоефективності. На території вже є власна альтернативна котельня. На даху встановлять сонячні батареї. У приміщенні – багато світла. Будівля – із «таємницею» всередині. Внутрішнє подвір’я має підлогу із підігрівом. Споруда вже готова – черга за внутрішнім оздобленням. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

 «Покласти край чергам до дитсадків – завдання Президента України Петра Порошенка. По всій області створюємо додаткові місця в існуючих дошкільних закладах та зводимо «з нуля» нові, за сучасними оригінальними проектами. Модерновий та енергоефективний дитсадок незабаром матимуть і малюки Іларіонового», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Для мешканців Іларіонового черги у дитсадки – звичне явище. Навіть три дошкільні заклади не вирішують проблеми. Садочки – переповнені.

Тож коли рік тому Дніпропетровська облдержадміністрація розпочала масштабне будівництво, місцеві матусі зраділи. Селище матиме новий сучасний дитсадок. Нарешті малюкам буде де розвиватися, а батьки зможуть піти на роботу.

«Цей садочок дуже потрібний селищу. Ми задоволені, що обласна влада виділила кошти на будівництво сучасного закладу саме в нашому населеному пункті», – зазначила заступник селищного голови Іларіонового Тетяна Безп’ята.

Новий садок – за сучасним європейським проектом. Електрику вироблятимуть сонячні панелі, опалення – завдяки альтернативній котельні.

 Всередині – багато простору та світла. Проектувальники продумали, щоб вдень до приміщення завжди потрапляло сонячне проміння. Будівля – із внутрішнім подвір’ям. Підлога буде із підігрівом, аби танув сніг.

Споруда із сучасним дахом та великими енергоефективними вікнами готова. Вже почали облаштовувати різнокольоровою плиткою фасад. Змонтували всі комунікації. Можна підключати батареї та електроприбори. Зробили і сучасну вентиляцію.

«Як і кожній матусі, хочеться, щоб мій синочок потрапив до найкращого дитсадка, де все нове. Де йому буде комфортно і куди він ходитиме із задоволенням, – поділилася мешканка Іларіонового Каріна Івашко. – Тож чекаємо на новий садочок із нетерпінням».

Будівельники вже облаштовують територію. Почали укладати тротуарну плитку та готувати основу під асфальт.

У Іларіоновому будують дитсадок за оригінальним проектом

У приміщенні – багато простору та світла

Вже готові комунікації

На території почали укладати тротуарну плитку

«Як і кожній матусі, хочеться, щоб мій синочок потрапив до найкращого дитсадка. Тож чекаємо на новий садочок із нетерпінням», – Каріна Івашко

Майбутній садок – на 115 малюків

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux