Опубліковано 21 лютого 2019 року, 14:30

У дніпровській школі №89 відкрили буккросинг – Юрій Голик (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Все більше шкіл, дитсадків та лікарень у різних містах і селах Дніпропетровщини – із буккросингами. Яскравими модерновими поличками, стилізованими під англійське слово «READ». Сучасні міні-бібліотеки облаштовує Дніпропетровська облдержадміністрація. Нині в регіоні їх вже понад 60. Чергові 300 нових книжок передали і дніпровській школі №89. 


 

«Більше двох років тому запровадили традицію – відкривати буккросинги у медичних, навчальних та інших державних закладах регіону. Важливо, аби діти привчалися до читання змалку. А ще – торкалися «живої» книги, а не лише «холодного» гаджета. Від того, скільки дитина читає, залежить її правопис та мовлення, а у майбутньому – інтелект і освіченість», – зазначив радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик

Стильні книжкові полички у формі англійського слова «READ»  з’явилися і у дніпровській школі №89

Там буккросинг відкрили в коридорі початкової школи

«Дуже раді, що завдяки облдержадміністрації у нас відкрили такий гарний буккросинг. Нарешті у дітей з’явилася чудова нагода спілкуватися з книжками. Це дуже важливо в наш час інформаційних технологій, коли діти ледве не з народження тримають у руках гаджети. Адже книжки – це вічне», – сказала директор школи Вікторія Калугіна

Книжки малечі передала Дніпропетровська облдержадміністрація

Загалом – 300 примірників дитячої літератури

 

З проханням відкрити у школі буккросинг до Дніпропетровської ОДА звернулися батьки

 

Дітям не вистачало книжок. Буккросинг у школі – це дуже зручно. Не треба спеціально іти до бібліотеки. Можна просто дістати з полиці цікаву книжку, почитати на перерві або взяти додому. Взамін принести свою, –  розповіла мати учениці Діна Пашко. – Давно спостерігаю у Фейсбуці, які гарні полиці з’являються в опорних сільських школах по всій області. Все – завдяки ДніпроОДА. Навіть не мріяла, що таку красу можна організувати і в звичайній міській школі. Проте звернулася – і нам допомогли»

Найбільше малеча зраділа книжкам про тварин..

..та мандри

«Обожнюю читати, особливо – про тварин і подорожі. З книжками дізнаюся про світ, – поділилася учениця 1-го класу Леся Пашко. – Добре, коли хтось привозить багато таких цікавих книжок. Читатимемо всім класом!»

Тепер вивчати англійську буде цікавіше

Прочитане можна обговорити із друзями

«Люблю розглядати у книжках малюнки, але найбільше – читати. Цікаво, коли там динозаври, тварини, а ще – англійські літери, – сказав першачок Тимофій Плашенко. – Книжки можуть навчити чомусь доброму інших людей і навіть мене»

На полицях – улюблені казки

Дітлахам привезли літературу на будь-який смак

«Відкриття в нашій школі буккросингу – надзвичайна подія. Першачкам привезли справжній скарб, – підкреслила вчитель української мови та літератури Оксана Булгакіна. –  Особисто для мене книга – це храм. Кожної перерви приходитиму сюди почитати. Книжки дуже цікаві, гарні, яскраві. Малеча тягнеться взяти їх у руки. В Інтернеті такого не зробиш, не доторкнешся до книжки, а з буккросингом діти мають таку нагоду»

З книжками дітлахи розвиваються, навчаються фантазувати, а ще – наслідують гарні приклади, додала Діна Пашко

Буккросинг, насамперед, – це обмін літературою

Взяв із полички книжку – приніс із дому іншу

Загалом Дніпропетровська облдержадміністрація передала вже в буккросинги регіону понад 30 тис книжок.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux