Опубліковано 13 грудня 2019 року, 17:33

У Дніпропетровській ОДА нагородили кращих молодих вчених області

У Дніпрі нагородили кращих молодих вчених області – 37 науковців до 35 років. Їх визначили за результатами щорічних обласних конкурсів. Дипломи та цінні подарунки вручили в облдержадміністрації. Відзначили і найкращі ради молодих вчених. Переможців привітав голова ДніпрОДА Олександр Бондаренко.

«Підводимо підсумки трьох щорічних обласних конкурсів. Результати доводять – Дніпропетровщині є, чим пишатися. Юні науковці надзвичайно талановиті та креативні, вони – «мозковий» потенціал нашої області. Будемо працювати над тим, аби створювати найбільш сприятливі умови для їхньої самореалізації та розвитку науки в регіоні. Це наше стратегічне завдання та найкраща інвестиція у майбутнє. Саме кропітка праця та інноваційні ідеї молоді – запорука успішного розвитку нашої країни», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко.

«Кращими молодими вченими» стали 12 науковців. Їх обрали з 79 претендентів. Переможці отримали дипломи та ноутбуки.

Ще 25 науковців перемогли на конкурсі проєктів «Молоді вчені – Дніпропетровщині». Вони отримали кошти на втілення своїх розробок – від 25 до 45 тисяч грн.

«Коли я тільки вступала на перший курс, вже хотіла займатися науковими розробками. Це дуже цікаво – щодня відкривати для себе щось нове. Зараз займаюся альтернативними видами палива та розробляю грілку для рук, ніг та тіла й безполуменевий нагрівач їжі. Це безпечна та екологічно чиста річ, яку можна утилізувати зі звичайними побутовими відходами. Дуже б хотіла запустити їх у масове виробництво»,  розповіла аспірантка Українського державного хіміко-технологічного університету Яна Сергієнко.

Найкращою радою молодих вчених визнали науковий осередок Дніпровського національного університету залізничного транспорту ім. академіка В. Лазаряна. На другому місці – Дніпровський державний аграрно-економічний університет, на третьому – Український державного хіміко-технологічний університет. Переможці отримали телевізори.

«Молоді вчені нашого університету брали участь у всіх трьох конкурсах. І у кожному здобули перемогу, – розповіла голова ради молодих вчених Дніпровського державного аграрно-економічного університету Світлана Миколенко. – Завжди їздимо на різноманітні конференції, тренінги та конкурси. Намагаємося працювати продуктивно на користь агропромислового комплексу».

Конкурси для молодих вчених Дніпропетровська ОДА проводить вже понад 10 років.

У Дніпрі нагородили кращих молодих вчених області

Загалом – 37 науковців

Їх визначили за результатами трьох щорічних конкурсів

Нагороди вручив голова ОДА Олександр Бондаренко

«Будемо працювати над тим, аби створювати найбільш сприятливі умови для розвитку науки в регіоні. Це наше стратегічне завдання та найкраща інвестиція у майбутнє», –голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко

12 науковців отримали дипломи та ноутбуки

Ще 25 молодих вчених – кошти на втілення власних розробок

«Зараз займаюся альтернативними видами палива та розробляю грілку для рук, ніг та тіла й безполуменевий нагрівач їжі. Дуже б хотіла запустити їх у масове виробництво», – аспірантка Українського державного хіміко-технологічного університету Яна Сергієнко

Відзначили і найкращі ради молодих вчених

«Молоді вчені нашого університету брали участь у всіх трьох конкурсах. І у кожному здобули перемогу», – голова ради молодих вчених Дніпровського державного аграрно-економічного університету Світлана Миколенко

Конкурси для молодих вчених Дніпропетровська облдержадміністрація проводить вже понад 10 років

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux