Опубліковано 22 березня 2018 року, 13:30

У ДніпроОДА діти зіграють з держслужбовцями в шахи – Валентин Резніченко

Чорними й білими – на квадратній дошці у клітинку. У ДніпроОДА держслужбовці зіграють шахову партію. Протистоятимуть їм діти, які змалку професійно займаються шахами. Хто в цьому двобої виявиться наймайстернішим, а хто викине «білий прапор», можна побачити вже цієї суботи. Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко. 

«ДніпроОДА продовжує ламати стереотипи. У її стінах традиційно проходять фотовиставки, презентації книг, творчі вечори з артистами. Серед гостей в адмінбудівлі – і діти. Влаштовуємо для них святкові вистави, майстер-класи, зустрічі з казковими героями. Цього разу діти самі виступили з ініціативою – організувати гру в шахи. Виклик кинули дорослим. В якості суперників – представники ДніпроОДА. Проект так і назвали: «Діти VS чиновники». Шахи вважають інтелектуальною і спортивною грою, а інколи – і цілим мистецтвом», – розказав Валентин Резніченко.

З працівниками ДніпроОДА змагатимуться дівчата, які професійно займаються шахами. Вони не з чуток знають, що шахи розвивають посидючість, рішучість, виваженість, вчать приймати рішення та робити певний розрахунок.

Серед них – 13-річна кандидат у майстри спорту Єлизавета Гребєнщикова, 12-річна «першорозрядниця» Анастасія Дубовик та майстер спорту України Маріца Цирюльник. Дівчата – неодноразові призерки й чемпіонки України в різних вікових категоріях у особистому й командному заліках, учасниці змагань європейського та світового рівня. 

Гра відбуватиметься у два етапи. Спочатку у бліц-турнірі українським шахісткам протистоятимуть три представники ДніпроОДА.

Згодом до партії долучаться до 20 держслужбовців. Одна зі спортсменок водночас гратиме проти кількох суперників. Сеанс одночасної гри – це другий етап змагань.

Стежитиме за ходами та оцінюватиме партії голова Дніпропетровської обласної федерації шахів Євген Уріх.

Вболівати за гравців можуть всі бажаючі. Шаховий турнір розгорнеться 24 березня об 11:00 за адресою: ДніпроОДА, пр. О.Поля, 1, 1-й поверх, кругла зала.

Цієї суботи у ДніпроОДА буде гаряче: держслужбовці гратимуть шахову партію... з дітьми.

Обіцяють показати захоплюючу гру: Єлизавета Гребєнщикова...

.... Анастасія Дубовик....

 ....та Маріца Цирюльник.

Тренуються перед турніром голова ДніпроОДА Валентин Резніченко та його радник Юрій Голик.

Прораховує ходи радник голови ДніпроОДА Віталій Литвин.

Координатор Центру допомоги АТОвцям при ДніпроОДА Наталія Шуліка визначатиме ходи як справжня жінка – інтуїтивно.

Директор департаменту екології та природних ресурсів ДніпроОДА Руслан Стрілець переконаний, що краса шахової комбінації – у її правдивості.

Начальник управління інформтехнологій та електронного урядування ДніпроОДА Тетяна Шаповалова знає, що пряма атака на короля успішна тоді, коли у ній беруть участь усі фігури.

Здається, суперники нерівні. Та це тільки на перший погляд.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux