Опубліковано 27 березня 2019 року, 11:30

У Дніпрі зводимо сучасну спортивну базу для підготовки майбутніх олімпійських чемпіонів – Валентин Резніченко

До нових вершин у спорті – із сучасною спортивною базою. У Дніпрі біля  універсального легкоатлетичного стадіону «Олімпійські резерви» зводять «з нуля» модернові «гіганти». Криту арену – із величезною залою для різних видів спорту. Поряд – Олімпійський будинок. Потужну базу для підготовки олімпійського резерву та міжнародних змагань створює Дніпропетровська облдержадміністрація. Про це повідомив очільник області Валентин Резніченко.

«Перемоги у спорті – це, перш за все, престижність країни на світовій арені. На цьому наголошує Президент України Петро Порошенко. Для нових досягнень створюємо всі умови. Найяскравіші приклади – величезний спорткомлекс у Слобожанському та  центральна зала у комплексі «Прометей» в Кам’янському, – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. – Ще один сучасний спорткомплекс будуємо «з нуля» у Дніпрі. Там готуватимуть майбутніх олімпійців, які представлятимуть Україну на міжнародній арені з різних видів спорту. А ще – проходитимуть змагання світового рівня».

 Тренери та спортсмени Дніпропетровщини давно чекали на появу в регіоні сучасної бази. Два роки тому у Дніпрі після реконструкції відкрили  універсальний легкоатлетичний стадіон «Олімпійські резерви». Він став першим майданчиком, який підходить одночасно для декількох видів змагань із легкої атлетики. Є сучасні бігові доріжки, сектори для метальників молота, диска, списа.  А ще там – одне з кращих в Україні футбольних полів зі штучним покриттям.

 «Майже 30 років не мали нормальної бази для тренувань. Після відкриття стадіону результати не забарилися. У 2018-му наші вихованці привезли з юнацької олімпіади три «золота», – сказав віце-президент федерації легкої атлетики Дніпропетровської області Олександр Охрименко. – Тепер із нетерпінням чекаємо на криту арену, щоб було де тренуватися й у зимовий період».

Величезну криту арену зводять на місці пустиря. На фініші – перша черга будівництва. Вже готовий каркас 6-поверхової споруди. Наразі будівельники облаштовують стіни, монтують підлогу на 1-му поверсі. Споруда матиме фасад у стилі хай-тек. Його облаштують високоякісною алюмінієвою плиткою. «Візитівкою» стануть величезні вітражі. Багатошарові, зсередини – із загартованого скла, що не боїться ударів. Підрядники кажуть, міцність таких вікон – у 4 рази вища за звичайні.

Головна «родзинка» всередині – величезна спортивна зала. Площа – тисяча квадратних метрів. Висота – близько 15 м. Там розташують 8 кортів для бадмінтону, сектори для гри в теніс, волейбол, баскетбол. Будуть і трибуни на 300 місць.

На інших поверхах будівлі облаштують залу для боротьби та боксу, тренажерку. А ще – тренерські, суддівські, роздягальні та душові. Сауну, масажну, кімнати відпочинку і релаксації. Проектом передбачили і зону для проведення допінг-контролю під час міжнародних змагань.

«Коли дізналася, що на новій базі буде сучасна зала для боксу, дуже зраділа. Вже кортить тренуватися саме там», – поділилася студентка ДВУФК Марина Костенко.

Поруч із критою ареною зводять двоповерховий Олімпійський будинок. Стіни споруди готові. Підрядники вже утеплили покрівлю, зараз встановлюють вітражі. Невдовзі облицьовуватимуть фасад. Візитівкою адмінбудівлі буде великий скляний ґанок у формі півкола. Всередині облаштують великий конференц-зал, музей олімпійської слави, медіацентр, тренерські, роздягальні та душові.

«На відкриття спорткомплексу чекаємо із нетерпінням. Нам конче потрібні зали для тренувань та занять, – сказав тренер училища фізичної культури, заслужений тренер України Віктор Олейник. – Хлопці та дівчата подають великі сподівання. Так, маємо двох олімпійських чемпіонів у метанні молота – серед спортсменів до 18 років. Зазвичай їздимо тренуватися до Польші, Португалії, Турції. Там шикарні бази! Дуже сподіваємося, схожу матимемо й у себе вдома». 

 Нині на Дніпропетровщині триває будівництво і реконструкція понад 20 спортивних об’єктів.


В обласному центрі Дніпропетровська ОДА зводить «з нуля» потужний спорткомплекс

Його будують поряд із «Олімпійськими резервами» –..

..універсальним легкоатлетичним стадіоном..

..з сучасними біговими доріжками,..

..якісним футбольним полем

«Після відкриття стадіону результати не забарилися. У 2018-му наші вихованці привезли з юнацької олімпіади три «золота», – Олександр Охрименко

Нині поряд – велике будівництво модернових «гігантів»

Крита арена –..

..для тренувань та змагань із різних видів спорту

На фініші – перша черга будівництва

Вже готовий каркас 6-поверхової споруди

Наразі будівельники облаштовують стіни,..

..монтують підлогу на 1-му поверсі

Споруда матиме фасад у стилі хай-тек

Головна «родзинка» всередині –..

..величезна спортивна зала

«Коли дізналася, що на новій базі буде сучасна зала для боксу, дуже зраділа», – Марина Костенко

Поруч зводять Олімпійський будинок

Він буде двоповерховий

Стіни споруди готові

Підрядники вже утеплили покрівлю

Зараз встановлюють вітражі

Невдовзі облицьовуватимуть фасад

Візитівкою адмінбудівлі буде великий скляний ґанок у формі півкола

Всередині облаштують великий конференц-зал, музей олімпійської слави, медіацентр,..

..тренерські, роздягальні та душові

Нині на Дніпропетровщині триває будівництво і реконструкція понад 20 спортивних об’єктів

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux