Опубліковано 22 лютого 2019 року, 10:30

Сучасний реабілітаційний центр для дітей-аутистів у Дніпрі за два роки прийняв понад 60 малюків – Валентин Резніченко

У 2016 році у Дніпрі відкрили реабілітаційний центр для дошкільнят-аутистів. Там – яскраві меблі, розвиваючі ігри, сольова та сенсорна кімнати, зала лікувальної фізкультури.  Сучасні умови для всебічного розвитку малечі створила Дніпропетровська облдержадміністрація. За час, що минув, фахівці центру вже допомогли соціалізуватися понад 60 дітлахам. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.

 «Створити комфортні умови для гармонійного розвитку всіх маленьких мешканців регіону – таке завдання Президента України Петра Порошенка. У Дніпрі більше двох років тому запрацював сучасний  реабілітаційний центр для дошкільнят-аутистів. За цей час його досвідчені фахівці вже допомогли адаптуватися до життя у соціумі понад 60 малюкам», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

 Під центр реконструювали окрему будівлю на вулиці Ляшко-Попеля у Дніпрі. Нині там – всі умови для всебічного розвитку особливих малюків.

У центрі допомагають соціалізуватися дітлахам з усієї області. Вік – від 5 до 7 років. Малюків готують до школи, а ще вони отримують безліч оздоровлюючих процедур. Одночасно там навчають до півтора десятка дітей. Поруч із малечею завжди батьки.

«До нас приїжджають із різних куточків регіону і на консультації або просто за порадами. Ділимося з батьками власними методиками та дидактичними розробками», – розповіла директор Ірина Родименко.

Дітлахам допомагають розвиватися досвідчені фахівці – дефектологи, логопеди, реабілітологи, психологи, вузькопрофільні лікарі. До кожної дитини – індивідуальний підхід і відповідна методика.

Найулюбленіші у вихованців – заняття з арт-терапії. Діти із задоволенням малюють. А ще – грають у ляльковий театр.

У сенсорній кімнаті – «сухий» душ. Торкаючись яскравих стрічок із тканини,  малюки звикають до тактильних відчуттів. Є і «світловий» душ – різні кольори чергують один за одним. Там малеча може розслабитися та порелаксувати.

Для профілактики застуд – сольова кімната, ароматерапія, киснева пінка, фіточаї. Для фізичного розвитку – зала лікувальної фізкультури зі спеціальними тренажерами. 

«Шестеро випускників нині навчаються у звичайних школах. Решта – в нашому реабілітаційному центрі», – додала Ірина Родименко. 

Загалом за два роки навчання у центрі пройшли 25 дітлахів. Ще 37 отримали консультації фахівців.

Дніпропетровська ОДА облаштувала у Дніпрі сучасний реабілітаційний центр для дошкільнят-аутистів

Там – все для навчання..

..та гармонійного розвитку особливої малечі

Найулюбленіші у вихованців – заняття з арт-терапії

У центрі багато розвиваючих ігор

Є і сольова кімната,..

..і ляльковий театр

За два роки фахівці центру вже допомогли соціалізуватися понад 60 дітлахам


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux