Опубліковано 22 березня 2019 року, 09:30

Сучасний простір для навчання та розвитку створюємо у Васильківській опорній школі №1 – Валентин Резніченко

Світлі й теплі коридори, яскраві кабінети та сучасна техніка. Таке оновлення – для найбільшої школи Васильківської об’єднаної громади. Там нині навчаються понад півтисячі дітей із шести населених пунктів. Заклад модернізують ззовні та всередині. Підрядники вже уклали новий дах, встановили вікна та двері. Нині – шпаклюють стіни, облаштовують підлогу та стелю. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

 «Заклади освіти на Дніпропетровщині мають відповідати європейським стандартам. На цьому акцентує і Президент України Петро Порошенко. За чотири роки реконструювали в області десятки шкіл. Серед яскравих прикладів – навчальні заклади у Солоному, Петриківці, Магдалинівці. Тепер там – комфортні, яскраві класи, сучасні меблі та обладнання», – розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.  

 Модерний простір для навчання створюють і у Васильківці. Дніпропетровська облдержадміністрація капітально ремонтує найбільшу школу тамтешньої об’єднаної громади.

«Васильківську опорну школу №1 ім. Михайла Коцюбинського збудували у 1980-му. З того часу – жодного капремонту. Вже й дах протікав, й тріщини стінами пішли, система опалення застаріла, тому час від часу мерзли на уроках», – згадує заступник директора Васильківської опорної школи №1 Людмила Водолаз.

У серпні 2018-го почалася довгоочікувана реконструкція. Підрядники оновлюють будівлю і ззовні, і всередині.

«Головний акцент – на енергоефективності. Ми замінили вікна на двокамерні металопластикові склопакети, встановили нові двері, замінили систему опалення, водопостачання та водовідведення, облаштували металевий дах. Фасад будівлі буде вентильований – це дозволить підтримувати у приміщеннях тепло у холодну пору року і прохолоду – влітку», – зазначив головний інженер підрядної організації Андрій Кибенко.  

На третьому поверсі школи укладають підлогу, облаштовують стелю, стіни обшивають гіпсокартоном, шпаклюють і фарбують. Встановлюють яскраві міжкімнатні двері.  

 «Все зараз змінюється, покращується, стає більш європейське.  Напевно зараз створюється школа моєї мрії», – сказав дев’ятикласник Васильківської опорної школи №1 Андрій Карасьов.

 Оновлюється й обладнання кабінетів – для уроків біології, хімії, фізики, англійської мови та інформатики.

«Мені дуже подобається, що будуть яскраві класні кімнати та інтерактивні дошки. Так цікавіше та легше вчитися», – сказала учениця 9 класу Васильківської опорної школи №1 Юлія Пустовіт. 

Роботи – обласним коштом.


Дніпропетровська облдержадміністрація капітально ремонтує Васильківську опорну школу №1

Будівлю оновлюють і ззовні, і всередині

Андрій Кибенко: «Головний акцент – на енергоефективності»

 Новий дах

 Вікна

 Утеплення фасаду

На третьому поверсі школи укладають підлогу

 Облаштовують стелю

Стіни обшивають гіпсокартоном

Шпаклюють і фарбують

Встановлюють яскраві міжкімнатні двері

Андрій Карасьов: «Все зараз змінюється, покращується, стає більш європейське.  Напевно зараз створюється школа моєї мрії»

 У школі – понад 500 дітей

 Юлія Пустовіт: «Мені дуже подобається, що будуть яскраві класні кімнати та інтерактивні дошки. Так цікавіше та легше вчитися»

 Роботи – обласним коштом


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux