Опубліковано 09 серпня 2018 року, 14:30

Сучасна та яскрава: початкова школа у Петриківці стане однією з кращих в області – Валентин Резніченко

Дніпропетровська облдержадміністрація реконструює початкову школу у селищі Петриківка. Капремонт – вперше за понад сто років. Підрядники вже утеплили фасад, замінили дах та вікна, на фініші – роботи всередині будівлі. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Створення сучасного та комфортного освітнього простору в навчальних закладах Дніпропетровщини – одне із завдань Президента України Петра Порошенка. За три роки ми оновили 70 шкіл по всій області, нині капремонт – ще у понад 30», – розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.  

У травні 2018-го ДніпроОДА розпочала оновлення Петриківської початкової школи. Навчальний заклад не реконструювали з 1910-го року.    

«За ці роки в нас виникло дуже багато проблем. Системи водовідведення, водопостачання, опалення та освітлення – застаріли. Самостійно виправити це ми не мали змоги», – сказала заступник директора Петриківської початкової школи Любов Завальна.

Нині підрядники повністю замінили дах, вікна та комунікації. Утеплили фасад. Всередині будівлі – готова підлога. Нині завершують обшивку стін гіпсокартоном, шпаклюють і монтують стелю.

Роботи – і в другому корпусі школи. Раніше тут були майстерні. Вже облаштували фасад, на фініші – ремонт внутрішніх приміщень. Ремонтники укладають плитку, скоро встановлять нові двері. Пізніше тут облаштують простір для розвитку особливих дітей.

У школі – близько 250 дітей, двоє з них – з особливими потребами.  

«Я відмінник. Дуже люблю математику та інформатику і хочу стати професійним програмістом. Для цього потрібно добре вчитись! Сучасне обладнання допоможе мені в цьому», – сказав учень 3-го класу Петриківської школи Паша Коринько.  

«Коли діти бачать навколо себе щось гарне, в них більше натхнення для навчання. З нетерпінням чекаємо на завершення ремонту», – зазначила вчителька початкових класів Петриківської школи Яна Куль.

Поруч зі школою облаштують ігровий майданчик, висадять дерева та квіти.

Дніпропетровська облдержадміністрація реконструює Петриківську початкову школу

Любов Завальна: «За ці роки в нас виникло дуже багато проблем. Системи водовідведення, водопостачання, опалення та освітлення – застаріли. Самостійно це виправити ми не мали змоги»

Підрядники вже замінили дах,…

…вікна

Утеплили фасад, нині – облицьовують

Облаштували всі комунікації

Всередині будівлі – уклали нову підлогу,…

….завершують обшивати стіни гіпсокартоном,…

…шпаклюють

Роботи – і в другому корпусі школи

Вже облаштували фасад, на фініші – ремонт приміщень

Ремонтники укладають плитку

Яна Куль: «Коли діти бачать навколо себе щось гарне, в них більше натхнення для навчання. З нетерпінням чекаємо на завершення ремонту»

У навчальному закладі – близько 250 дітей

Паша Коринько: «Я відмінник. Дуже люблю математику та інформатику і хочу стати професійним програмістом. Для цього потрібно добре вчитись! Сучасне обладнання допоможе мені в цьому»

Поруч зі школою облаштують ігровий майданчик, висадять дерева та квіти


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux