Опубліковано 14 листопада 2018 року, 12:30

Створюємо сучасну спортивну базу для дітей Марганця – Валентин Резніченко

В різних куточках області з’являються нові стадіони та ігрові майданчики. Сучасну базу для занять спортом створює Дніпропетровська облдержадміністрація. Нині у розпалі – реконструкція ДЮСШ №1 у Марганці. Це перший капремонт за 60-річну історію закладу, який виховав багатьох майстрів спорту. Після завершення всіх робіт діти матимуть сучасну спортивну залу та новий літній майданчик. Про це повідомив очільник області Валентин Резніченко.

 «Створити комфортні умови для активних занять спортом всіх мешканців області – таке завдання Президента України Петра Порошенка. Зводимо нові та реконструюємо існуючі спортивні комплекси, басейни, стадіони, футбольні поля, ігрові майданчики. Модернізовану базу для нових звершень матимуть і вихованці спортивної школи №1 в Марганці. Там оновлюємо 60-річну будівлю та зводимо літній майданчик для декількох видів спорту», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Марганецька дитяча спортшкола №1 у 2018-му справила 60-річчя. Заклад славиться досягненнями вихованців у спортивній гімнастиці та кульовій стрільбі. Серед випускників багато кандидатів та майстрів спорту.

Застаріла будівля школи давно потребувала ремонту. Дах протікав. У спортзалі було холодно. Займатися спортом у таких умовах дітям було незручно. Тож розпочатій реконструкції зраділи і вихованці, і їхні батьки.

«У гімнастичній залі ремонту не було, мабуть, ніколи. Минулого року всю зиму взагалі не займалися через холод, – поділилася мати вихованки Марина Воєводська. – Дуже добре, що будівлю відремонтують. Сподіваємося, що і снаряди нам оновлять, бо старі віджили своє».

Будівля вже із новими покрівлею та енергозберігаючими вікнами. Ремонтники утеплили цоколь і фасад. Його розфарбують, як сказав підрядник, в усі кольори веселки.

«Добре, що школу утеплюють. Дітям буде комфортно. Мій онука займається баскетболом, тож сподіваємося, в нових умовах він зможе ще підвищити власну майстерність», – сказав мешканець Марганця Олександр Качко.

Всередині у розпалі – реконструкція великої спортивної зали. Ремонтники готують під фарбування стелю та стіни. Підлогу покриють сучасним професійним лінолеумом.

 Оновлюють тренерські, душові, санвузли. Їх зроблять зручними і для особливих вихованців. Вже провели воду. Замінюють електромережі, систему опалення та інші комунікації.

«Моя донька займається спортивною гімнастикою з 4-х років. Вона вже має кандидата у майстри спорту, хоча їй всього 13-ть. Зараз готується у майстри. Сподіваємося на якомога швидше завершення капремонту. Хотілося б, щоб нову вершину в спорті Аліна подолала у рідних стінах», – підкреслив мешканець Марганця Олександр Гавриш.

 Справжньою окрасою школи стане літній майданчик. Його облаштовують поряд із будівлею. Вже готова основа під покриття. Воно буде нетравматичне, спеціальне для кожного виду спорту. Діти зможуть грати у баскетбол, волейбол, міні-футбол, теніс.

«Ми дуже вдячні Дніпропетровській обладміністрації за підтримку. Осучаснена школа – найкращий подарунок до її 60-річчя!», – сказав директор ДЮСШ Едгард Огоновський.

У марганецькій ДЮСШ №1 – 273 вихованця.


Марганецьку ДЮСШ №1 реконструюють вперше в історії

Будівля вже утеплена,..

..з енергозберігаючими вікнами

Поруч зводять літній майданчик для декількох видів спорту,..

…облаштовують територію

«Ми дуже вдячні Дніпропетровській обладміністрації за підтримку», – Едгард Огоновський

У розпалі – роботи всередині

«Хотілося б, щоб нову вершину в спорті Аліна подолала у рідних стінах», – Олександр Гавриш

Діти матимуть сучасну спортивну залу

Зараз ремонтники готують під фарбування стелю та стіни,..

..оновлюють тренерські та душові,..

..сходові марші

«Дітям буде комфортно», – Олександр Качко

Осучаснює заклад ДніпроОДА

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux