Опубліковано 25 березня 2019 року, 11:30

Старий та занедбаний дитячий табір у Хащовому перетворюємо на сучасний та комфортний – Валентин Резніченко

На Дніпропетровщині реконструюють півстолітній дитячий табір «Ювілейний». Він - у селищі Хащове Новомосковського району. Нині на фініші – внутрішні роботи. На черзі – облаштування території та спортивних майданчиків. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

«Маємо створити сучасні умови для відпочинку та оздоровлення дітей – таке завдання Президента України Петра Порошенка. На Дніпропетровщині реконструюємо дитячий оздоровчий табір «Ювілейний». Після завершення робіт він працюватиме цілорічно, та за одну зміну зможе прийняти 240 дітей», - сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

 Чисте повітря, ліс, поряд – річка Самара. А ще – турботливі вихователі та цікаві розваги. Із 1967 року у літньому таборі «Ювілейний» відпочивали та оздоровлювались діти з усієї області.

 «У нас завжди було весело та цікаво, і вихователі, і діти його дуже любили. Впевнена – після реконструкції це буде сонячний, яскравий та життєрадісний табір, адже він знову наповниться дитячими голосами та сміхом», - сказала завгосп табору «Ювілейний» Катерина Кирпа.

 За півстолітню роботу без капремонту корпуси табору занепали, а останні роки він взагалі не працював. Нині реконструкція табору йде повним ходом. Підрядники осучаснили усі шість спальних корпусів, їдальню, медпункт та клуб культури. У кожному приміщенні  вже замінили покрівлю, двері та вікна, оновили електрику та опалення, провели каналізацію. Один з корпусів  відвели для маломобільних дітей. Його та їдальню обладнали пандусами.

 «Наш табір більше п'яти років стояв занедбаний, зараз він поступово перетворюється на сучасний та європейський. Раніше у корпусах не було навіть туалетів, усі зручності знаходились на вулиці. Тепер у кожному приміщенні – санвузли, душові та гаряча вода. Опалюватиме табір власна автономна котельня», - розповів директор табору «Ювілейний» Віталій Конюх.

 Незабаром на території з’являться футбольний стадіон, волейбольне поле та тенісний корт. Планують і озеленити  «Ювілейний» - там висадять дерева та кущі.


 У Хащовому реконструюють табір «Ювілейний»

 Він працював з 1967 року

 «Впевнена – після реконструкції це буде сонячний, яскравий та життєрадісний табір, адже він знову наповниться дитячими голосами та сміхом», - завгосп табору «Ювілейний» Катерина Кирпа

 Нині реконструкція табору йде повним ходом

Підрядники осучаснили шість спальних корпусів, їдальню, медпункт та клуб культури

Будівлі – утеплені, з новими вікнами та покрівлею

 Оновили електрику, опалення, систему водопостачання

 Наразі у розпалі внутрішні роботи

Осучаснюють спальні кімнати

Укладають кахлі у душових

Кімнати будуть різнокольорові та комфортні

Опалюватиме табір власна автономна котельня

 Один з корпусів відвели для мало мобільних дітей

Також на території обладнають футбольне поле та спортивні майданчики

 Так виглядатиме табір «Ювілейний» після реконструкції

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux