Опубліковано 30 жовтня 2018 року, 10:30

Реконструюємо Софіївську школу для більш ніж 700 дітей – Валентин Резніченко

Продовжується реконструкція Софіївської опорної школи, у якій навчаються більше 700 дітей. Дніпропетровська ОДА створює в ній новий освітній простір, основними принципами якого є енергоефективність, сучасне устаткування, мотивація й доступність. На прикладі окремого навчального закладу демонструємо, як українська освіта стрімко наближається до якості світової, повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.

 «Одним із ключів до європейського майбутнього держави є освіта, наголошує Президент України Петро Порошенко. До якісної освіти маємо забезпечити доступ кожної дитини будь-якого населеного пункту. У 2018-му впроваджуємо новітні стандарти в більш ніж 30-ти школах Дніпропетровщини. Також під час реконструкції будуємо пришкільні спортивні майданчики та оновлюємо міні-футбольні поля», – зауважив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Один із символів змін – опорна школа в центрі селища Софіївка. Її реконструкція триває вже півроку.

«Школа змінюється на краще, і ми це бачимо. Упевнені, такий ремонт вартий того, аби перетерпіти тимчасові незручності. Бо як досягти мети, якщо не йти до неї», – зазначила заступник директора школи Валентина Пархоменко.

Кипить робота на двох корпусах школи. Зокрема, в будівлі початкових класів, якій більше 80-ти років, підрядники замінили вікна, на фініші – утеплення фасаду, завершують перекривати дах. Всередині приміщення зміцнили перекриття, настелили підлогу, обшили стіни гіпсокартоном, стали до оздоблювальних робіт.

Корпус, де навчаються старшокласники, також у стадії ремонту. Тут відремонтували покрівлю, на третьому поверсі вставили сучасні енергоефективні вікна. Готова генерувати тепло оновлена система опалення.

«У мене перехоплює дух, коли я бачу, як змінюється школа. У моїй уяві вона – з новітніми технологіями, з куточками для відпочинку, комфортна та яскрава», – розказала десятикласниця Анастасія Камінська. 

Яскравими кольорами школа вирізнятиметься і ззовні, і зсередини. Проектувальники переконані, такий архітектурно й художньо облаштований простір мотивуватиме дітей до навчання.

 «Вважаю, що школа буде дуже гарною, коли її відремонтують, і ми будемо краще навчатися», – сказала п’ятикласниця Анжеліка Гербут.

Вже практично готовий пришкільний стадіон. Будівельники встановили спортивне спорядження, наслали професійне штучне покриття. Залишилося нанести розмітку – і можна займатися фізкультурою. На думку учнів, новий спортоб’єкт – найбільший подарунок, адже повноцінного стадіону вони не мали ніколи.

«Реконструкція – дуже позитивна нота для нашої школи. Шкода, що мені не доведеться навчатися в нових умовах, бо наступного року я – випускник. Але ж в моєї молодшої сестри все попереду, тож вона відчує на собі всі переваги, – вважає одинадцятикласник Михайло Рудницький. – Найбільше вражає новий спортмайданчик. Тепер у дітей буде більше заохочення займатися спортом».

У планах на 2019-й – осучаснити шкільний спортзал і впорядкувати прилеглу територію.

У Софіївській опорній школі – більше 700 учнів. Заклад найбільший не тільки в об'єднаній громаді, а й в районі.

 Продовжується реконструкція Софіївської опорної школи.

На будівлі початкових класів...

 ...завершують перекривати дах.

 ... монтують гіпсокартон...

 ...стали до оздоблювальних робіт.

 Корпус, де навчаються старшокласники, також у стадії ремонту.

Готова система опалення.

 Утеплення фасаду триває. Він буде якравим.

 «У мене перехоплює дух, коли я бачу, як змінюється школа. У моїй уяві вона – з новітніми технологіями, з куточками для відпочинку, комфортна та яскрава», – розказала Анастасія Камінська.

 Скоро оновлять класи.

 «Вважаю, що школа буде дуже гарною, коли її відремонтують, і ми будемо краще навчатися», – сказала Анжеліка Гербут.

Вже практично готовий пришкільний стадіон.

 «Найбільше вражає новий спортмайданчик. Тепер у дітей буде більше заохочення займатися спортом», – вважає Михайло Рудницький.

  У планах на наступний рік – осучаснити спортзал і впорядкувати територію.

 У Софіївській опорній школі – більше 700 учнів.

Заклад найбільший в об'єднаній громаді та районі.

 У 2018-му Дніпропетровська ОДА впроваджує новітні стандарти в більш ніж 30-ти школах регіону.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux