Опубліковано 14 січня 2019 року, 13:30

Реконструювали найстарішу покровську школу для півтисячі учнів - Валентин Резніченко

У Покрові реконструювали півстолітню школу №1. Заклад змінився кардинально - від фасаду до класів. Врахували і потреби дітей з інвалідністю.  Відсьогодні у сучасних умовах навчатимуться майже півтисячі школярів, повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

 «Розвиток освіти - інвестиції у майбутнє, наголошує Президент України Петро Порошенко. На такі інвестиції робимо упор в Дніпропетровській області - розуміємо, вже за кілька років сьогоднішні школярі будуть керувати країною, - зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. - Нині в регіоні реконструюємо три десятки шкіл. Усюди акценти однакові - яскравий дизайн, енергоефективність, зручні меблі, нове обладнання. Наші пріоритети - комфорт, безпека та якісна освіта для дітей і у містах, і в селах». 

 Вже реконструювали покровську школу №1. Старими залишилися тільки стіни, а решта - нове.

«Школі вже півстоліття, а капітально відремонтували її вперше. Нам зробили «космос»!», - захоплюється директор закладу Зоя Пархоменко. 

 У школі замінили покрівлю, вікна та всі комунікації. Утеплили, пофарбували фасад, тепер він - жовто-білий. Заклад став енергоефективним - тут тепло, при цьому на опалення витрачатимуть менше.

Кардинальні зміни - і всередині школи. Дизайнери подбали, аби інтер’єр був не лише естетично привабливим, а й сприяв навчанню. У класах три стіни білі. Одна - позаду дошки - акцентна. Яскраво зелений, помаранчевий та рожевий допомагатимуть дітям концентруватися на матеріалі, який пояснює вчитель.

У класах встановили нові меблі та інтерактивні дошки. У коридорах є телевізори, на кожному з трьох поверхів - буккросинги. Для розвитку дітей з інвалідністю - медіатека та ресурсна кімната.

«Дуже радий повернутися у рідну школу. Коли вперше після реконструкції переступив поріг, аж дух перехопило. Неможливо висловити емоції словами - все таке яскраве та нове. Ігрові куточки, медіатека, інтерактивні дошки. Тепер навчання у школі вийде на новий рівень», - поділився учень 9 класу Микита Ремешевський.  

Відремонтували їдальню,  на кухні встановили нове обладнання. У спортивній залі - спеціальний паркет, який використовують у баскетбольних залах. А ще - особлива система вентиляції, яка підтримує комфортну для занять температуру. Все спортивне спорядження - нове.

 «Не потрібно багато говорити. Ми показуємо справами, як змінювати місто. І як насправді працює система децентралізації», - зазначив народний депутат України Андрій Шипко. 

 На подвір’ї обладнали зони для різних вікових груп дітей. Для малих - гірки та пісочниця, для старших - турніки та альтанка. Є міні-метеостанція, де за допомогою спеціального обладнання школярі визначатимуть температуру повітря, тиск, напрям вітру.

«На реконструкції будівлі школи не зупиняємося. Як тільки на вулиці потеплішає, розпочнемо оновлювати стадіон. За традицією, після завершення робіт  на сучасному полі команда ОДА зіграє з дітьми у футбол», - сказав радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик. 

Реконструювати стадіон планують вже до кінця 2019-го.  

 У Покрові реконструювали школу

 Вона - найстаріша в місті

 У будівлі - нова покрівля…

 та яскравий фасад

Врахували потреби дітей з інвалідністю

 У класах - сучасний дизайн

 Стіна біля дошки - акцентна

 Є інтерактивні дошки

 Меблі - нові

Для особливих дітей - ресурсна кімната

 На кухні у ресурсній кімнаті учні здобуватимуть побутові навички

У медіатеці можна відпочити

 …та почитати

 Буккросинг - на кожному з трьох поверхів

На поличках - книжки на будь-який смак

На перервах малі можуть побавитися у сухому басейні…

 старші - пограти у теніс

 Піднімаючись сходами, можна повторити формули

 У сучасному спортзалі - …

нове спорядження

 Відремонтували і їдальню

У оновленій школі діти навчатимуться із задоволенням

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux