Опубліковано 17 квітня 2019 року, 14:00

Продовжується будівництво нової траси державного значення Дніпро-Решетилівка

На Дніпропетровщині з приходом тепла відновлено будівництво нової ділянки траси державного значення Дніпро-Решетилівка. Дорога дозволить об’їздити населені пункти Петриківського й Царичанського районів. Загалом збудують понад півсотні кілометрів об’їзної.

  «Необхідність будівництва об’їзної на решетилівській трасі назріло давно. Нині автівки рухаються прямісінько через населені пункти, розбиваючи дороги. Цієї проблеми позбудемося після завершення будівництва магістралі», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

 Новою ділянкою решетилівської траси можна буде об’їздити Лобойківку, Петриківку, Китайгород та Царичанку. Тож водіям більше не доведеться стояти в заторах – шлях на Київ буде прямий.  

 «Це дуже важливий інфраструктурний проект для місцевих жителів та для всієї Дніпропетровської області. Люди відчують, як розгрузяться місцеві дороги. А до Києва можна буде доїхати швидше», – акцентував голова бюджетного комітету Верховної Ради Андрій Павелко. 

 Роботи на національній трасі тривають із 2017 року. З того часу дорожники уклали 11 км автошляху. Крім того, облаштували ливневу систему, освітлення та біопереходи для перегону свійських тварин. 

Наразі будівництво сконцентроване в районі Іванівки та Петриківки. Наступна ділянка траси, до якої планують приступити дорожники, – 7,5 км.

Загальна товщина «дорожнього одягу» – 65 см. Гарантія на дорогу – 10 років.

«Наймасштабніше будівництво доріг відбувається у Дніпропетровській області, - наголосив радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голик. - Із Дніпропетровської області ніколи не було нормальної траси на Київ. Нині вона будується. Вже влітку буде готовий виїзд за Петриківку. Наступного року - об’їзна поєднається з трасою Дніпро-Решетилівка на каналі Дніпро-Західний Донбас».

 Повністю чотирисмуговий автобан європейської якості мають завершити у 2021 році.

 Будівництво ділянки решетилівської магістралі – коштом державної субвенції. Протягом 2017-2018 років виділили 560 млн грн, цьогоріч планують спрямувати 1,2 млрд грн.

На Дніпропетровщині продовжується будівництво нової ділянки траси Дніпро-Решетилівка

Цією дорогою можна буде об’їздити Лобойківку, Петриківку, Китайгород та Царичанку.

Роботи на трасі державного значення – з 2017 року.

З того часу уклали 11 км автошляху.

«Це дуже важливий інфраструктурний проект для місцевих жителів та для всієї Дніпропетровської області. Тепер до Києва можна буде доїхати швидше», – акцентував Андрій Павелко.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux