Опубліковано 24 липня 2018 року, 12:30

Продовжуємо реконструкцію найстарішої школи Покрова – Валентин Резніченко

У центрі Покрова Дніпропетровська ОДА реконструює найстарішу школу №1. Зараз будівельники термомодернізують фасад і оновлюють покрівлю, на першому поверсі ведуть оздоблювальні роботи, на двох інших – демонтажні. Така глобальна реконструкція – вперше за півстолітню історію закладу, повідомив голова облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

«Децентралізація, ініційована Президентом Петром Порошенком, – одна з найуспішніших реформ в Україні. Якісні результати вона має й у сфері освіти. Наразі на Дніпропетровщині обласним коштом реконструюємо більше 30 шкіл, де створюємо новітній простір для розвитку і взаємодії. Нова українська школа має бути із сучасним обладнанням, матеріалами, підходами, можливостями й методиками. Один з таких проектів втілюємо в Покрові», – зауважив Валентин Резніченко.  

Покровська школа №1 – одна з найстаріших у місті. З моменту її будівництва – жодних ремонтних робіт. Сьогодні на трьох поверхах створюють освітній простір, який мотивуватиме школярів до навчання.

 «Переконана, ті перетворення, які відбуваються в нашому закладі, сприятимуть розвитку нахилів і здібностей учнів. Новим буде все: від меблів до стадіону. Не віримо своїм очам і чекаємо на результат», – розказала в.о. директора школи Олена Тимтишна.  

Наразі будівельники термомодернізують фасад і оновлюють покрівлю. Уже утеплили половину будівлі.

У розпалі оздоблювальні роботи – на першому поверсі, на двох інших – демонтажні. Почалося переобладнання харчоблоку та їдальні. Серед іншого в закладі замінили вже майже 250 вікон – це 95% від плану.

«Розраховували тільки на утеплення фасаду. Аж ні! Виявилося, що реконструкція – це осучаснення закладу від «а» до «я». Нові класи, меблі, обладнання, стадіон. Таке середовище має змінити менталітет учнів», – зазначила заступник мера Покрова Наталія Бондаренко. 

Далі за проектом – оновлення спортзалу, шкільних майстерень та шкільного стадіону. 

«Я – професійно займаюся тайським боксом. Тому з нетерпінням чекаю на новий стадіон, де зможу проводити тренування й готуватися до змагань», – поділилася учениця 11 класу Єлизавета Полєвщикова. 

Небувалим змінам радіє й одинадцятикласниця Катерина Карпова.

«Сподіваюся, школа нарешті заграє новими кольорами. Педагогам буде набагато цікавіше викладати, а нам – здобувати знання», – сказала дівчина. 

Під час реконструкції враховують потреби особливих дітей.

У школі №1 Покрова навчаються майже півтисячі учнів.


У центрі Покрова...

...ДніпроОДА реконструює найстарішу школу №1.

Оздоблювальні роботи – на першому поверсі...

...на двох інших – демонтажні.

Почалося переобладнання  їдальні..

.... та харчоблоку.

Утеплення...

...та оздоблення фасаду.

Далі за проектом – оновлення спортзалу....

 ...майстерень...

...стадіону.

«Я – професійно займаюся тайським боксом. Тому з нетерпінням чекаю на новий стадіон, де зможу проводити тренування й готуватися до змагань», – поділилася  Єлизавета Полєвщикова.

Така реконструкція – вперше за півстолітню історію закладу.

«Сподіваюся, школа нарешті заграє новими кольорами. Педагогам буде набагато цікавіше викладати, а нам – здобувати знання», – сказала Катерина Карпова.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux