Опубліковано 17 грудня 2018 року, 16:45

Президент України Петро Порошенко відкрив перші змагання у новозбудованому спорткомплексі Слобожанської об’єднаної громади

Сучасний триповерховий спорткомплекс у Слобожанській ОТГ приймає перші змагання – з футзалу. Перший удар по м’ячу зробив Президент України Петро Порошенко. Соцоб’єкт звели у центрі громади за рік. На 3 тисячах квадратних метрів – спортзал, зали для фітнесу та силових видів спорту, а ще – тренерські, роздягальні, душові.

 «Децентралізація дає можливість будувати та розвивати села. Дніпропетровська область сьогодні має унікальні здобутки. Понад 80% людей в сільській місцевості вже об’єдналися в громади. Люди самі визначають, як розпоряджатися своїми грошима, – зазначив Президент України Петро Порошенко. - Хочу подякувати всім, хто долучився до будівництва цього комплексу. Бажаю, щоб тут були перемоги. Щоб вони були справедливими. Бажаю, щоб ці діти виросли і жили в славетній державі Україна, яка до того часу обов’язково має стати членом Європейського Союзу».

Левову частину першого поверху новобудови займає просторий спортзал. У ньому можна грати в баскетбол, волейбол, футбол і теніс, проводити змагання з тхеквондо та карате.

«Фішка» приміщення – спеціальний паркет, якого не має жоден спортивний зал області. Серед переваг покриття – водостійкість, довговічність, звукопоглинання. Крім того, воно додає долівці амортизації та мінімізує випадки травмування.

Для відображення ігрової інформації та передачі спортивної статистики – два електронні табло. У секторі вболівальників – трибуна майже на 300 місць.

На другому поверсі – тренажерна зала, у якій близько півсотні одиниць професійного обладнання преміум-класу. Це прекрасна нагода відірватися від комп’ютеру, розім’яти м’язи та потренувати силу волі. У таких умовах комфортно себе почуватимуть як професійні спортсмени, так і любителі.

По сусідству з «тренажеркою» – зала для фітнесу та східних одноборств. Її важливий елемент – гумові мати-татамі. Напільне покриття практичне в користуванні: пружинить, пом'якшує падіння, не ковзає і робить заняття більш ефективними й безпечними.

Поверхом вище – більярдна та кімнати відпочинку для спортсменів з інших регіонів.

Серед іншого, у спорткомплексі облаштували душові, роздягальні, тренерські, масажні кабінети, сауну та кав’ярню.

«Дбаємо, аби мешканці області були спортивно розвинутими та фізично здоровими. На Дніпропетровщині будуємо стадіони, під час реконструкції шкіл створюємо міні-футбольні поля. Сучасний спорткомплекс звели у Слобожанській ОТГ. Тільки в умовах децентралізації стало можливим будівництво такого чудового спорткомплексу. Він відповідає сучасним вимогам і відкритий для всіх бажаючих», – наголосив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

Заняття спортом доступні й людям з інвалідністю. Під час будівництва комплексу врахували їхні потреби: вхід – з пандусом, двері – із сигнальними кнопками виклику, обладнана спеціальна душова. Ті, хто погано бачить, можуть вільно орієнтуватися по таким навігаційним елементам, як таблички на дверях: написи – зі шрифтом Брайля.

Окремий акцент зробили на енергозберігаючих технологіях. Зокрема, фасад – термомодернізований і вентильований. Всередині будівлі змонтували спеціальну систему кондиціювання, яка дозволяє підтримувати необхідні температурний режим та рівень вологості.

Привели до ладу й навколишню територію: уклали асфальт, встановили огорожу, по периметру будівлі висадили дерева й кущі.

«Спортцентр сприятиме розвитку фізичної культури та спорту у громаді. Маємо чемпіонів України з футболу, чемпіонів області з баскетболу. Зазвичай наші спортсмени тренувалися на базі місцевої школи. Тепер у них буде свій зал. У комфортних умовах зможуть займатися щодобово до півтисячі людей», – наголосив директор Слобожанського комунального закладу «Спорт для всіх» Володимир Дейнеко.

Друга черга проекту – 25-метровий басейн на сім доріжок. Його зводять обіч спорткомплексу.

«Слобожанська громада – яскравий приклад успішності децентралізації. У 2016-му тут «з нуля» звели садок на 220 дітей. Тепер – збудували багатофункціональний спорткомплекс. Таке масштабне будівництво – вперше за роки незалежності України», - зазначив радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик.

Наразі в центрі об’єднаної громади будують соціальну дев’ятиповерхівку для 106 родин «черговиків».

 Ось такий тепер спорткомплекс має Слобожанська об’єднана громада.

 У ньому вже перші змагання…

 …турнір з футзалу.

Відкрив змагання Президент України Петро Порошенко.

Перший удар.

 М'ячі - у подарунок.

«Тільки в умовах децентралізації стало можливим будівництво такого чудового спорткомплексу. Він відповідає сучасним вимогам і відкритий для всіх бажаючих», – наголосив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Президентський автограф.

 1-й кубок з міні-футболу

 Зібралися 8 команд.

Гравці - з громади..

...та міста Дніпро.

 Настанови тренера.

Переможе найсильніший.

На першому поверсі – велика зала…

 ….для занять активними видами спорту.

Покриття – професійне.

Воно має купу переваг.Спортсмени це вже відчули на собі.

 Електронне табло.

 Сектор для вболівальників….

 …майже на 300 місць.

 Тут готові приймати змагання різних рівнів.

На будь-який поверх можна дістатися ліфтом…

 …або сходами.

На другому поверсі також чимало приємних несподіванок…

 … для любителів спорту.

Тренажерка преміум-класу.

 На цьому обладнанні можна добре прокачати всі групи м’язів.

 А це зала для шанувальників фітнесу.

 Серед іншого, у спорткомплексі тренерські…

 …гардеробна…

…роздягальні…

 …кав’ярня.

На третьому поверсі…

Конференц-зала…

…та більярдна

 Врахували і потреби людей з інвалідністю.

Таку табличку можна прочитати за допомогою шрифту Брайля.

 Сучасна система вентиляції дозволяє регулювати вологість і температуру у приміщенні.

 Спорткомплекс спорудили за рік.

 Місце мільйонів спортивних перемог.

Облаштували прилеглу територію.

 Спорткомплекс у Слобожанській ОТГ – не перший здобуток реформи децентралізації.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux