Опубліковано 31 липня 2018 року, 13:30

Після реконструкції опорна школа стане візитівкою Святовасилівської об’єднаної громади – Валентин Резніченко

У селищі Святовасилівка Солонянського району продовжується реконструкція опорної школи, у якій навчаються більше двох сотень учнів. Зараз підрядники термомодернізують фасад і ведуть внутрішні роботи. Осучаснення – вперше в історії навчального закладу. Про це повідомив очільник області Валентин Резніченко.   

«Осучаснення навчальних закладів та створення комфортних умов для школярів – таке завдання Президента України Петра Порошенка. На Дніпропетровщині реконструюємо більше 30-ти шкіл, десять з них – опорних. Вони не мінялися ще з радянських часів. Створюємо не просто яскравий дизайн та розфарбовані стіни, а сучасну освітню екосистему. Перетворюється на простір розвитку й школа у Святовасилівці», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

Роботи у школі тривають третій місяць поспіль. Підрядники вже встановили систему опалення, зробили стяжку підлоги. На першому поверсі проклали всі необхідні комунікації, на другому – завершують монтувати гіпсокартон. Продовжується й термомодернізація фасаду.

«Учні сільської місцевості матимуть такі ж умови навчання, як і в місті. Школа буде з яскравими кольорами, у кожному класі – мультимедійне обладнання, нові меблі. Такі умови надихатимуть на навчання і сприятимуть розвитку школярів», – переконана директорка школи Ольга Мінаєва. 

На нові спортивні перемоги мотивуватиме й шкільний стадіон. Наразі підрядники ведуть земляні роботи, готують майданчик. На місці ґрунтівки, порослої травою, з’являться міні-футбольне поле, баскетбольний і волейбольний майданчики, воркаут-зона.

Святовасилівську школу збудували у 1971-му – з того часу жодного капремонту. Виправляє ситуацію Дніпропетровська облдержадміністрація.

«Роботи виконуються обласним коштом. Вдячні ДніпроОДА за організацію такого масштабного ремонту, – подякував заступник голови Святовасилівської громади В’ячеслав Бараненко. – Після модернізації якість викладання у школі покращиться, а школа стане візитівкою нашої громади». 

У Святовасилівській опорній школі навчаються 230 дітей, частину з них підвозять з десяти сіл об’єднаної громади. 

Діана Стеценко колись сама здобувала знання в цій школі – тепер за партою сидить її донька.

«Раніше школа була непривітною. Взимку у класах – холоднеча, а з даху на голову капало.  Зараз учні не дочекаються, коли завершиться ремонт. Упевнена, школа буде красивою, діти навчатимуться в ній із задоволенням», – переконана місцева мешканка Діана Стеценко. 

Святовасилівська ОТГ утворилася у 2015 році. Навколо неї об’єдналися 19 населених пунктів – це більше 4 тисяч мешканців.


У селищі Святовасилівка Солонянського району...

....триває реконструкція опорної школи.

«Роботи виконуються обласним коштом. Вдячні ДніпроОДА за організацію такого масштабного ремонту, – подякував В’ячеслав Бараненко. – Після модернізації якість викладання у школі покращиться, а школа стане візитівкою нашої громади».

Це Святовасилівська школа в майбутньому.

Оновлюють від фасаду...

... до класів.

Зашивають гіпсокартоном.

Оздоблювальні роботи.

Термомодернізація.

На цьому місці буде шкільний стадіон.

«Учні сільської місцевості матимуть такі ж умови навчання, як і в місті. Школа буде з яскравими кольорами, у кожному класі – мультимедійне обладнання, нові меблі. Такі умови надихатимуть на навчання і сприятимуть розвитку школярів», – переконана  Ольга Мінаєва.

Школу ремонтують вперше за всю її історію

«Раніше школа була непривітною. Взимку у класах – холоднеча, а з даху на голову капало.  Зараз учні не дочекаються, коли завершиться ремонт. Упевнена, школа буде красивою, діти навчатимуться в ній із задоволенням», – переконана Діана Стеценко.

Святовасилівська ОТГ утворилася у 2015 році.

У 2018-му на Дніпропетровщині ДніпроОДА реконструює більше 30-ти шкіл, десять з них – опорних.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux