Опубліковано 17 травня 2018 року, 14:25

Реконструйована Солонянська школа – приклад ефективності децентралізації – Петро Порошенко

Осучаснена після масштабної реконструкції, Солонянська опорна школа №1 стала яскравим подарунком для сільських дітлахів. Тут все нове, окрім стін та юридичної адреси. Модернізували і величезну будівлю, і потужну спортивну базу. Класи «начинили» сучасними меблями, обладнанням та гаджетами. Відкрив оновлену школу Президент України Петро Порошенко.

«Наш перший пріоритет – це освіта, яка є інвестицією держави в майбутнє.  Дніпропетровщина – одна із лідерів у створенні нового освітнього простору. Мені дуже подобається особливий та креативний дизайн школи, барви, у які вона розфарбована. Всередині, впевнений, дітям також цікаво, вони хочуть сюди іти. Ця школа - приклад ефективного використання коштів місцевими громадами, що стало можливим завдяки реформі децентралізації», – зазначив Петро Порошенко

Мешканці селища Солоне місцеву опорну школу не впізнають. Ще рік тому – сіра похмура будівля. Сьогодні – різнобарвна, з добротною покрівлею, енергоефективними фасадом та вікнами. Всі комунікації – сучасні. У школі – вільний Wi-Fi.

 «Для дітей Дніпропетровщини створюємо комфортний освітній простір. У Солонянській опорній школі навчаються понад 700 дітей. Після масштабної реконструкції учні та вчителі мають навчальний заклад, що і ззовні, і зсередини відповідає сучасним європейським стандартам», – зазначив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

Оновлені класи – з прозорими дверима, яскравою вчительською зоною біля дошки й учнівською – у нейтральних кольорах. Все – для творчого розвитку та комфорту.

«Нашій школі вже 40 років. Та завдяки реконструкції – першій в історії – вона помолоділа на очах, – сказала в.о. директора Вікторія Бондар. – Щоранку хочеться іти до такої школи: дітям – навчатися, вчителям – працювати. Вдячні команді Петра Порошенка за чудовий подарунок для мешканців нашої громади».

У світлих просторих коридорах – м’які крісла та буккросинги. Сходи – наче навчальний майданчик. Для малечі початкових класів на сходинках зобразили таблицю множення, для старших школярів – українські слова з наголосами та неправильні англійські дієслова.

«Школа вражає. Дуже гарна, не впізнати! – Не стримала емоцій учениця 10 класу Ліза Дементієвська. – Англійська – один із моїх найулюбленіших предметів. Тепер не розставатимуся з нею навіть на перервах».

«Родзинка» Солонянської школи – компактно розташовані класи за галузями знань. Окремо – кабінети природничого циклу, поруч – математичні. Вчителям тепер зручно використовувати обладнання та навчальні матеріали. Учням – проходити лабораторні роботи. У них тепер – мультимедійні дошки, планшети, мікроскопи та цифрова портативна метеостанція. Школярі можуть і досліджувати клітини, і прогнозувати погоду.

«Нове обладнання стимулює і вчительську творчість, і дитячу активність. У такій школі навіть стіни окриляють і надихають на роботу», – поділилася вчителька біології Інна Пушко.

Подарунок для цьогорічних випускників – осучаснена актова зала. Вдвічі просторіша за стару, світла, з великою сценою.

Розширили й їдальню. Вона тепер стильна та барвиста, устаткована розсувними автоматичними дверима.

У школі створені всі умови для фізичного розвитку маленьких українців. Оновлена спортивна зала – із сучасними роздягальнями та душовими. Підлога і стіни – із м’яким покриттям, яке дозволяє уникнути травм.

Після реконструкції школа отримала потужну спортивну базу. Із великим та маленьким футбольними полями, волейбольним і баскетбольним майданчиками, легкоатлетичними доріжками, ворк-аут зоною. Тепер тут проходять районні та обласні змагання, товариські футбольні матчі, тренування вихованців дитячих спортивних шкіл.

Територію облаштували сучасним освітленням, різнокольоровою тротуарною плиткою, дитячими ігровими майданчиками. У шкільному фруктовому саду встановили зручні лави.

«Наша школа перейшла на новий рівень. Найбільше вражає актова та спортивна зали, футбольне поле, – розповів учень 7 класу Кирило Габор. – Дуже радіємо й зробленому освітленню – тепер ввечері тут можна запросто гуляти».

Оновлена школа комфортна і доступна для всіх дітей. Навчальний заклад облаштували пандусами. Встановили чотири підйомники. Тут працює перший в Україні інклюзивно-ресурсний центр. Понад 80 особливих дітей займаються з логопедом, дефектологом, психологом, корекційними педагогами. Дітлахи здобувають побутові навички, розвиваються фізично. Тут є й ресурсна кімната, й інтерактивна підлога, й кімната лікувальної фізкультури.

Президент України Петро Порошенко відкрив реконструйовану Солонянську опорну школу

Петро Порошенко сфотографувався з першачками, які у майбутньому будуватимуть нову Україну, ..

.. оглянув осучаснену школу, ..

.. поспілкувався з учнями

Навчальний заклад реконструювали вперше за 40-річну історію

Капітальний ремонт перетворив Солонянську опорну школу на навчальний заклад європейського зразка

Будівля – різнобарвна та утеплена,..

..величезна територія облаштована сучасною тротуарною плиткою

У школі – відеоспостереження

Всередині – все нове

Оновлені класи – з прозорими дверима,..

..яскравою вчительською зоною біля дошки..

..й учнівською – у нейтральних кольорах

Класи компактно розташовані за галузями знань –..

..так вчителям зручно використовувати обладнання і навчальні матеріали

У класах – мультимедійні дошки,..

..мікроскопи,..

..навчальні макети,..

У коридорах – м’які крісла,..

..буккросинги,..

..майданчики для розваг та відпочинку

Просто на сходах можна вивчати таблицю множення

Осучаснили й їдальню –..

..вона тепер стильна та барвиста,..

..устаткована розсувними автоматичними дверима

Оновили й спортивну залу

Тепер школа має потужну сучасну спортивну базу – із великим та маленьким футбольними полями,..

..легкоатлетичними доріжками

 В інклюзивно-ресурсному центрі – кімната лікувальної фізкультури,..

..ресурсна кімната,..

..в якій особливі діти займаються з корекційними педагогами..

..та здобувають побутові навички

Відтепер школярі можуть самотужки прогнозувати погоду - за допомогою портативної метеостанції

У школі - сучасна медіатека

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux