Опубліковано 29 травня 2018 року, 11:30

Навчання на безкоштовних IT-курсах розпочали ще три групи АТОвців – Валентин Резніченко

Демобілізовані воїни АТО здобувають нові навички. Ще тридцять бійців опановуватимуть офісне програмування та веб-дизайн. Всі заняття – безкоштовні. Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко. 

«Маємо допомагати нашим захисникам повернутися до мирного життя. На цьому наголошує Президент України Петро Порошенко. На Дніпропетровщині організовуємо для АТОвців різні майстер-класи, тренінги та безкоштовні навчальні курси. Пріоритетні напрямки – енергоменеджмент, англійська та IT. Учасники АТО здобувають корисні навички, знаходять нові захоплення та роботу, – розповів Валентин Резніченко. – Заняття з IT проходять в Дніпрі та Кривому Розі, незабаром стартують у Нікополі». 

У Дніпрі заняття на IT-курсах розпочали ще три групи АТОвців. У кожній – по десять слухачів.

«Ми розподілили хлопців за рівнем знань. Початківці вивчатимуть програми Microsoft Office. Дві більш підготовлені групи – веб-дизайн та офісне програмування. Ці напрямки актуальні та цікаві», – зазначила начальник управління з питань учасників АТО ДніпроОДА Наталія Шуліка.

Навчання – у Національному технічному університеті «Дніпровська політехніка». Всього – сто годин теорії та практики протягом трьох місяців. Заняття – два рази на тиждень.

«Я викладаю в групі веб-дизайну, у якій вивчатимемо побудову веб-сторінок та додатків. В результаті слухачі зможуть створювати власні комп’ютерні програми. Ці знання можна використовувати як в любительських цілях, так і в професійних, – сказав викладач Сергій Приходченко. – Після завершення курсу кожен учень групи отримає сертифікат молодшого розробника веб-сторінок. Зараз це достатньо затребувана спеціальність. Комп’ютерні компанії із задоволенням приймуть їх на роботу».

АТОвець Олексій Лях демобілізувався у 2015 році. Коли дізнався про безкоштовні заняття від ДніпроОДА – відразу записався.

«Я навчався на курсах англійської. Мені все сподобалось. Зараз зацікавився програмуванням. Можливо, це стане моїм хобі. Я пробую себе в різних напрямках. Такі курси – це можливість пізнати щось нове, поставити нові цілі перед собою», – сказав Олексій Лях. 

Вперше ДніпроОДА організувала IT-курси у вересні 2015 року. З того часу навчання пройшли понад 300 бійців АТО.

«Комп’ютерні технології зараз активно розвиваються. На ринку з’являється все більше і більше вакансій. Це – професії майбутнього. Тому я прийшов на заняття», – розповів учасник АТО Дмитро Бородулін.

Новий набір на курси – вже у вересні. Всі довідки – в управлінні з питань учасників АТО ДніпроОДА. Телефон: 068 679 89 61.

 Навчання на IT-курсах розпочали ще три групи АТОвців

Вивчатимуть офісне програмування та веб-дизайн

«Ми розподілили хлопців за рівнем знань. Початківці вивчатимуть програми Microsoft Office. Дві більш підготовлені групи  – веб-дизайн та офісне програмування», – зазначила начальник управління з питань учасників АТО ДніпроОДА Наталія Шуліка.

Всього – сто годин теорії та практики протягом трьох місяців

«Комп’ютерні технології зараз активно розвиваються. На ринку з’являється все більше і більше вакансій», – розповів учасник АТО Дмитро Бородулін

Навчання – у Національному технічному університеті «Дніпровська політехніка»

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux