Опубліковано 29 березня 2019 року, 09:30

На шляху до мрії: юні таланти «запалили» сцену талант-фесту «Z_ефір» у Кам’янському

Виснажливі тренування, багатогодинні репетиції, хвилювання. Все заради найзаповітнішої мрії – виступу на великій сцені. З настроєм на перемогу приїхали на заключний кастинг обласного фестивалю «Z_ефір» найталановитіші діти Кам’янського. На розсуд журі представили 140 номерів. Про це розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Президент України Петро Порошенко наголошує – маємо сприяти розвитку дитячих талантів.  В області вже другий рік поспіль шукаємо «зірочок» на кастингах фестивалю «Z_ефір». Позаду - 14 населених пунктів, які «запалили» своїми виступами талановиті хлопці та дівчата. Протягом квітня кращі з кращих зійдуться у півфіналах, і вже в травні на нас чекає грандіозний гала-концерт», - сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Яскраві костюми, щирі емоції, фінальні настанови тренерів та батьків. За лаштунками кам’янського Палацу культури «Хімік»  - атмосфера піднесена та святкова. Серед тих, хто приїхав на кастинг талант-фесту «Z_ефір», дівчата з експериментальної студії сучасного танцю «Етуаль».

«Ми багато виступаємо, на конкурс приїхали, щоб показати свій колектив. Аби гарно підготуватися, тренувались майже щодня. Своїм танцем хочемо підбадьорити глядачів та покращити усім настрій», - розповіла учасниця експериментальної студії сучасного танцю «Етуаль» Альбіна Левченко.

Гімнастка Софія Опелат – не новачок на сцені. Не дивлячись на свій юний вік, вже встигла взяти участь у кількох конкурсах. Перед виступом на «Z_ефірі» зовсім не хвилювалась.

«Я сьогодні в образі золотого птаха, - розповіла Софія Опелат. – Номер ми з тренером готували майже рік, займалися щодня. Дуже старалася, щоб гарно виступити».

Впевнена у своїх силах і 13-річна вокаліста Єва Лях. На конкурс підготувала пісню Кончити Вурст «Rise like a Phoenix».

«Дуже люблю цю пісню, вона не просто мелодійна, а з глибоким змістом – розкриває соціальні проблеми людства, - розповіла Єва Лях. – Вважаю, що людина має розвиватися та прагнути іти уперед, і участь у «Z_ефірі» якраз надає таку можливість».

Учасники кам’янського відбору представили на суд журі понад 140 номерів. Солісти та колективи дивували потужним вокалом, майстерною грою на музичних інструментах, гнучкістю та силою, оригінальними та складними постановками.

«На цьому відборі зібралось надзвичайно багато талановитих дітей, усі дуже стараються та приємно дивують своїми виступами, - зазначила член журі, викладач вокалу Марина Деньгуб. – З кожним роком рівень вимог до конкурсантів зростає. Але найголовніше, що хочемо бачити у номерах – це артистизм та вміння подати себе глядачу».

Обласний дитячо-юнацький фестиваль талантів «Z_ефір» започаткувала Дніпропетровська облдержадміністрація у 2018 році.

«Завдяки конкурсу «Z_ефір» ми побачили, скільки на Дніпропетровщині обдарованих хлопців та дівчат. Хочу подякувати педагогам та батькам, які розвивають таланти дітей. А юним «зірочкам», які братимуть участь у наступних етапах конкурсу, бажаю не хвилюватися, виступати впевнено та перемагати», - сказав перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олег Кужман.

Півфінали «Z_ефіру» відбудуться з 4 по 30 квітня.

Заключний кастинг фестивалю «Z_ефір» - у Кам’янському

 Учасники вже готові «запалити» велику сцену

 Глядачі – в очікуванні талантів

 Учасники кам’янського відбору представили на суд журі понад 140 номерів

Серед конкурсантів - дівчата з експериментальної студії сучасного танцю «Етуаль»

 «Своїм танцем хочемо підбадьорити глядачів та покращити усім настрій», - учасниця колективу «Етуаль» Альбіна Левченко

 Діти дивували потужним вокалом,

 …грою на музичних інструментах,

 …гнучкістю та силою,

 …оригінальними постановками

 «Вважаю, що людина має розвиватися та прагнути іти уперед, і участь у «Z_ефірі» якраз надає таку можливість», - вокалістка Єва Лях

Учасники змагалися у 5 номінаціях

 З малку мріяли про велику сцену

 «З кожним роком рівень вимог до конкурсантів зростає. Але найголовніше, що хочемо бачити у номерах – це артистизм та вміння подати себе глядачу», - член журі Марина Деньгуб

 Позаду – кастинги у 14 містах області

 Півфінали «Z_ефіру» відбудуться з 4 по 30 квітня

 Вони пройдуть у Кам’янському, Синельниковому, Павлограді, Нікополі та Дніпрі

 Кращі з кращих  - виступатимуть на великому гала-концерті

 Обласний дитячо-юнацький фестиваль талантів «Z_ефір» започаткувала Дніпропетровська облдержадміністрація у 2018 році

 «Завдяки конкурсу «Z_ефір» ми побачили, скільки на Дніпропетровщині обдарованих хлопців та дівчат. Хочу подякувати педагогам та батькам, які розвивають таланти дітей», - перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олег Кужман

У першому сезоні взяли участь понад 20 тисяч дітей

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux