Опубліковано 06 лютого 2019 року, 18:00

На Дніпропетровщині за проектом Фонду Порошенка зведуть чотири малі групові будинки для сиріт

На Дніпропетровщині змінюють застарілу систему інтернатного виховання.  Замість «закритих» закладів  для сиріт зводять малі групові будинки. Їх створюють за типовим проектом Фонду Порошенка. У кожному груповому будинку в атмосфері родинного затишку виховуватимуться десятеро дітей. Вони ходитимуть до звичайних шкіл, будуть відвідувати гуртки та спілкуватися з друзями. Як просуваються роботи у Петриківці, перевірила голова Благодійного Фонду Порошенка, перша леді України Марина Порошенко. 

 «Малі групові будинки - це  абсолютно новий проект. Вони будуть сучасні, оснащені, адаптовані до умов перебування дітей. Дуже важливо, що такі діти потраплять в середовище, де люди живуть звичайним життям. Вони зможуть соціалізуватися, будуть ходити до найближчої школи, користуватися послугами найближчої лікарні. Ми заклали фундамент для формування зовсім нової, іншої майбутньої України», – зазначила перша леді країни, голова Благодійного Фонду Порошенка Марина Порошенко.

 На Дніпропетровщині планують звести чотири малі групові будинки - у Петриківському, Павлоградському, Синельниківському та Солонянському районах. У кожному з них житимуть до 10 дітей. Відтак вони отримуватимуть максимум уваги від вихователів.

«Дніпропетровщина стала пілотним регіоном у впровадженні нової системи допомоги сиротам. Докорінно змінюємо підхід до їх виховання. Замість сірих, непривітних інтернатів створюємо малі групові будинки. У сучасних оселях діти зростатимуть в атмосфері домашнього затишку», - наголосив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

 У розпалі будівництво групового будинка в Петриківці. Там вже звели одноповерхову «коробку», поставили вікна, нині облаштовують покрівлю.

«Нещодавно прочитала слова: найкращий спосіб зробити дітей хорошими - зробити їх щасливими. Останнім часом держава прийняла доленосні рішення для цього. Одне з них - будівництво малих групових будинків. Петриківській громаді пощастило, що один з перших в області будиночків з’явиться саме тут», - поділилася голова Петриківської об’єднаної громади Ольга Гавриленко

 Малі групові будинки зводять за типовим проектом. У кожному буде п’ять спалень для дітей та окрема - для вихователя, кухня з вітальнею, пральня, комора. У дворі буде безліч рослин та дитячий майданчик.

«Малі групові будинки - це  абсолютно новий проект. Вони будуть сучасні, оснащені, адаптовані до умов перебування дітей. Дуже важливо, що такі діти потраплять в середовище, де люди живуть звичайним життям. Вони зможуть соціалізуватися, будуть ходити до найближчої школи, користуватися послугами найближчої лікарні», – зазначила Марина Порошенко.

Триває будівництво групового будинка в Петриківці.

 Там вже звели одноповерхову «коробку»...

 ...облаштовують покрівлю.

 Люди з нетерпінням чекають на завершення будівництва.

«Дніпропетровщина стала пілотним регіоном у впровадженні нової системи допомоги сиротам. Докорінно змінюємо підхід до їх виховання. Замість сірих, непривітних інтернатів створюємо малі групові будинки. У сучасних оселях діти зростатимуть в атмосфері домашнього затишку», - наголосив Валентин Резніченко.

 На Дніпропетровщині планують звести 4 такі будинки...

 ... у Петриківському, Павлоградському, Синельниківському та Солонянському районах.

У кожному буде п’ять спалень для дітей та окрема - для вихователя, кухня з вітальнею, пральня, комора.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux