Опубліковано 02 серпня 2018 року, 13:30

На Дніпропетровщині будуємо «з нуля» шість унікальних дитсадків – Валентин Резніченко

Дніпропетровська облдержадміністрація будує в регіоні шість сучасних  дитсадків. Один з них – у центрі Іларіонівської об’єднаної громади на 115 місць. Спорудження триває з минулого року. Загальнобудівельні роботи вже завершені, підрядники стали до внутрішніх. Новий садок у селищі має покінчити з чергами дошкільнят, повідомив очільник області Валентин Резніченко.

 «Діти, незалежно від розмірів населеного пункту, мають виховуватися в комфортних та сучасних умовах. Щорічно в дошкільних закладах Дніпропетровщини створюємо до 1,5 тисячі додаткових місць. Зараз будуємо «з нуля» шість дитсадків – у Кам’янському, Підгороднему, Обухівці, Покрові, Старих Кодаках та Іларіоновому. Задача, яку поставив Президент України Петро Порошенко, – ніяких черг у дошкільні заклади», – наголосив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

В Іларіоновому останні кілька років спостерігається демографічний бум. Проте місць у трьох місцевих дитсадках для всіх бажаючих не вистачає. Усі дошкільні заклади переповнені, зазначила заступник Іларіонівського селищного голови Лідія Денисенко.

«Дякуємо ДніпроОДА за турботу: вона вивчила існуючу проблему і виділила кошти на спорудження нового дитсадка. Він – давня мрія нашої громади. І хоча завдяки реформі децентралізації грошей в місцевому бюджеті побільшало, будівництво «з нуля» ми самотужки не потягнули б», – розказала вона.

Будівництво двоповерхового дитсадка площею майже 2,5 тисячі квадратів триває рік. Нині підрядники монтують металопластикові вікна, електромережу, вентиляцію та систему опалення.

Всередині завершили бетонну стяжку підлоги, стали до оштукатурювання стін.

На фініші – гідроізоляція покрівлі. Незабаром на ній встановлять сонячні панелі.

Тепло для дитсадка генеруватиме автономна котельня на пелетах. Її вже зібрали, на черзі – тестування технологічного обладнання.

За проектом, дошкільний заклад матиме нестандартну архітектурну форму – на кшталт стільників. Серед бажаючих привести сюди свого сина – і Валерія Дунаєва.

«Ми безмежно раді, що в нашому селищі будується такий чудовий дитсадок, ще й таких габаритів. Це тема номер один для нас, матусь. Бачили проект майбутнього садка – він вражає. Незвична форма, яскравий дизайн, великі і світлі групи. Дякуємо», – висловила вдячність матуся. 

Очікує на відкриття нового садка і мама дворічного Ванюши Анфіса Свередюк.

«Хочемо, аби дитсадок був безпечним для діточок. Щоб вихователі не просто проводили з ними час, а й розвивали, давали базові знання перед школою. Дітям має бути тут цікаво», – поділилася жінка. 

Садок на шість груп. Кожна матиме тіньовий навіс з пісочницею та ігровий майданчик. Найближчим часом підрядники заходяться облаштовувати прилеглу територію.

На Дніпропетровщині ДніпроОДА зводить шість сучасних дитсадків.

Один з них – в Іларіоновому.

Він буде на кшталт бджолиних стільників.

 Його відвідуватимуть 115 дітлахів.

 «Дякуємо ДніпроОДА за турботу: вона вивчила існуючу проблему і виділила кошти на спорудження нового дитсадка. Він – давня мрія нашої громади», – розказала Лідія Денисенко.

Загальнобудівельні роботи завершені.

Вставляють вікна.

 Гідроізоляція покрівлі.

Прокладають комунікаціїї...

...штукатурять...

...монтують вентиляційну систему....

 «Ми безмежно раді, що в нашому селищі будується такий чудовий дитсадок, ще й таких габаритів. Це тема номер один для нас, матусь. Бачили проект майбутнього садка – він вражає. Незвична форма, яскравий дизайн, великі і світлі групи», – сказала Валерія Дунаєва.

 Будівництво дитсадка триває рік.

 Уже змонтували автономну котельню.

 Будівля двоповерхова.

Незабаром підрядники розпочнуть облаштовання прилеглої території.

Такими будуть...

 ...хол...

 ...коридори...

 ...ігрові...

...спальні...

«Хочемо, аби дитсадок був безпечним для діточок. Щоб вихователі не просто проводили з ними час, а й розвивали, давали базові знання перед школою. Дітям має бути тут цікаво», – поділилася Анфіса Свередюк.

Фасад – яскравий і енергоефективний.

 Ніяких черг у дошкільні заклади – таке завдання Президента України.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux