Опубліковано 26 березня 2019 року, 09:30

Медзаклад європейського зразка з’явиться у селищі Вакулове Софіївського району – Валентин Резніченко

На Дніпропетровщині зводять «з нуля» амбулаторії сімейної медицини. Нині у розпалі – будівництво сучасного медзакладу у селі Вакулове Софіївського району. Фундамент вже готовий, наразі підрядники монтують металевий каркас будівлі. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

«Мешканці усіх населених пунктів, у тому числі найвіддаленіших, мають отримувати якісну медичну допомогу. На цьому наголошує Президент України Петро Порошенко. На Дніпропетровщині реконструюємо старі лікарні та будуємо нові медзаклади європейського зразка, оновлюємо обладнання. Нині зводимо в області 18 сільських амбулаторій сімейної медицини. Для кожної з них вже придбали службові авто», - зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Про своєчасну та якісну медичну допомогу мешканці села Вакулове мріяли вже давно. Раніше лікуватися доводилось у майже аварійних умовах. У старій сільській амбулаторії були проблеми з опаленням, каналізацією та водопостачанням. Застаріло і медобладнання.

«У селі є одна амбулаторія, яка надає послуги первинної медицини. Але щоб здати аналізи чи пройти обстеження, доводиться їхати в район або до обласного центру. - розповіла мешканка села Вакулове Надія Сердюченко. - Для нашого віддаленого села нова амбулаторія просто необхідна».

«Стара лікарня розташована аж в кінці села. Коли щось заболить, то краще мені вже перетерпіти, ніж так далеко йти, майже за три кілометра, - сказала мешканка села Вакулове Олександра Лихвар.- Для нової амбулаторії обрали дуже гарне місце– майже в центрі». 

Одноповерхову будівлю амбулаторії зводять на місці пустиря. Вже готовий фундамент, нині підрядники монтують металевий каркас будівлі. Далі – візьмуться за покрівлю.

«Дуже щасливі, що тут, у Вакуловому, будують сучасну амбулаторію. За проектом, в ній буде і лабораторія, і навіть квартира для сімейного лікаря. Для закладу вже отримали обладнання та новенький службовий автомобіль», - розповів голова Вакулівської об’єднаної територіальної громади Артур Шевцов.

Амбулаторія обслуговуватиме понад три тисячі жителів 18-ти селищ Вакулівської ОТГ.

Загалом в Україні планують звести 513 таких амбулаторій. Роботи – за рахунок субвенції із держбюджету на розвиток сільської медицини. 

Амбулаторію сімейної медицини зводять «з нуля» у селі Вакулове Софіївського району

 Роботи – у розпалі

«Для нашого віддаленого села нова амбулаторія просто необхідна», - мешканка села Вакулове Надія Сердюченко

 Одноповерхову будівлю амбулаторії зводять на місці пустиря

 Фундамент - готовий, нині підрядники монтують металевий каркас будівлі

 Амбулаторію будують одразу з квартирою для сімейного лікаря

 Медзаклад зводять за рахунок субвенції із держбюджету на розвиток сільської медицини

 «Стара лікарня розташована аж в кінці села. Коли щось заболить, то краще мені вже перетерпіти, ніж так далеко йти, майже за три кілометра. Для нової амбулаторії обрали дуже гарне місце – майже в центрі», - мешканка села Вакулове Олександра Лихвар

На Дніпропетровщині зводять 18 сільських амбулаторій сімейної медицини

Амбулаторія обслуговуватиме понад 3 тисячі мешканців Вакулівської ОТГ

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux