Опубліковано 08 червня 2017 року, 16:00

Хірургія та педіатрія Дніпровського центру матері і дитини відповідатимуть європейським стандартам – Валентин Резніченко
Цього року у Дніпрі відкриється реконструйоване педіатричне відділення Центру матері і дитини ім. проф. Руднєва, а у 2018-му – завершиться будівництво хірургічного корпусу. Всі роботи ведуться за новітніми євростандартами забудови медичних закладів, повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Педіатричний корпус здамо у 2017 році, хірургічний – у 2018-му. Це будуть сучасні будівлі, із сучасним обладнанням та новою якістю лікування. Тут почуватимуть себе комфортно як діти та їхні батьки, так і лікарі. Роботи проводяться державним та обласним коштом», – зазначив Валентин Резніченко.

Хірургічний корпус почали будувати в 2016-му на місці старої поліклініки, зведеної ще на початку XX століття.

«Останні 10 років це приміщення взагалі стояло закритим. Тепер у нього вдихнуть нове життя. В хірургічному корпусі, зокрема, будуть басейн для дітей різного віку, тренувальне обладнання. Тобто це буде будівля, яка відповідатиме найсучаснішим вимогам», – розказав головний лікар Центру матері і дитини ім. проф. Руднєва Ігор Македонський.

Щорічно хірургічне відділення Центру матері та дитини ім. Руднєва приймає близько 2,5 тисячі маленьких пацієнтів. Новий корпус дозволить збільшити цей показник удвічі. Прийом пацієнтів вестимуть 170 лікарів.

На шести поверхах розташують приймальне відділення, травмпункт, рентген-кабінет, кабінет томографії, палати, операційний блок. Одночасно там зможуть лікуватися 80 пацієнтів.

Педіатричному відділенню, яке нині на реконструкції, – більше 60 років. Будівлю перепланують і розширять. У сучасних палатах зможуть спільно перебувати діти з мамами.
«Тут будуть гарні умови. Комфортні палати з вентиляцією, кондиціюванням, окремим душем, санвузлом, автономним температурним режимом», – розповів куратор оздоблювальних робіт Віталій Мариненко.

«Ми вже перепланували всі приміщення педіатрії, тепер готові до внутрішнього оздоблення, – окреслив будівельні роботи головний інженер підрядної організації Роман Іванов. – У хірургії завершуємо зводити останній поверх, наступний крок – перекриття покрівлі. Цьогоріч плануємо завершити цегляну кладку, встановити вікна та приступити до робіт всередині будівлі».

У 2017-му команда Валентина Резніченко загалом ремонтує 20 лікарень та більше 10 амбулаторій.

«Завдяки ініціативі Президента України Петра Порошенка щодо децентралізації в області з'явилися додаткові кошти. Спрямовуємо їх на створення сучасних умов для лікарів та пацієнтів регіону», – підкреслив радник голови ДніпроОДА Юрій Голик.

За останні два роки були відремонтовані 62 лікарні області, відкрите нове відділення для гемодіалізу в Павлограді, відремонтований пологовий будинок у Нікополі, збудований обласний дитячий центр. 13 нових амбулаторій з’явилися у Дніпрі, Павлограді, Кривому Розі, Новомосковську, Нікополі, Апостоловому та Синельниковому.

За два роки медзаклади області отримали 150 одиниць сучасного обладнання. Серед них – томографи, ангіографи, апарати штучного дихання і ультразвукової діагностики.


У Дніпрі продовжуються будівництво хірургічного корпусу та реконструкція педіатричного відділення Центру матері і дитини ім. проф. Руднєва.


Хірургічний корпус зводять на місці старої поліклініки, збудованої 100 років тому.


«Останні 10 років це приміщення взагалі стояло закритим. Тепер у нього вдихнуть нове життя. Це буде будівля, яка відповідатиме сучасним вимогам», – розказав Ігор Македонський.


У хірургії одночасно зможуть лікуватися 80 пацієнтів, у педіатрії – 46.


Педіатричне відділення перепланують і розширять.


Роботи тривають.


На майданчику працюють понад півсотні будівельників.


За словами підрядника Романа Іванова, педіатричний корпус планують здати у 2017 році, хірургічний – у 2018-му.


Цьогоріч команда Валентина Резніченко ремонтує 20 лікарень та понад10 амбулаторій.


«Завдяки такій ініціативі Президента України Петра Порошенка, як децентралізація, в області з'явилися додаткові кошти. Спрямовуємо їх на створення комфортних умов для лікарів та пацієнтів регіону», – підкреслив Юрій Голик.






Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux