Опубліковано 27 березня 2019 року, 09:30

Глобальна реконструкція Синельниківської школи на фініші – Валентин Резніченко

У Синельниковому вперше за третину століття осучаснюють школу №7. Вона вирізняється стильним і яскравим дизайном, ергономічністю та сучасними технологіями. За словами викладачів, це позитивно впливає на навчальний процес: учні стають більш допитливими і зосередженими на власному розвиткові. Глобальна реконструкція закладу добігає кінця. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

 «Децентралізація, ініційована Президентом України Петром Порошенком,  дає більше повноважень і ресурсів органам місцевого самоврядування. Реформа змінює умови фінансування та економічного розвитку регіонів. Це можна побачити на прикладі шкіл Дніпропетровщини. Із сірих вони перетворюються на яскраві та сучасні. Наразі оновлюємо 30 навчальних закладів», – наголосив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Говорячи про навчальний заклад, приходить на думку будівля радянської архітектури з похмурими класами та рипучими партами. Розвінчує міф Синельниківська школа №7. Її глобальна реконструкція добігає кінця, і зовсім не скажеш, що закладу три десятки років.

«Починаючи з 2017 року, у нашій школі відбувається капремонт. За 30 років існування нашого навчального закладу це перша така грандіозна реконструкція. Кожного дня школа змінюється на краще. Це помічають і учні, і батьки, і вчителі», – зазначила заступник директора з навчально-виховної роботи Оксана Матвєєва. 

Ані учні, ані педагоги не пізнають альма-матер. Навіть не очікували, що вона настільки зміниться. Тут перекрили покрівлю, поміняли двері та вікна, утеплили фасад. Осучаснили їдальню, роздягальню, актову залу, класи. Усе це покликане зацікавити дитину й довести, що школа – це місце, де комфортно і легко.

«Коли школу тільки-но почали ремонтувати, було багато емоцій. Сьогодні вже немає тієї старої школи, а є нова, сучасна, інтерактивна. Чесно кажучи, не чекали такого результату. У такій школі кортить вчитися. І це дуже класно!» – розказала дев’ятикласниця Катерина Кравченко.  

Гармонійно включилися в навчальний процес сучасні технології. Зокрема, кабінети хімії, фізики, інформатики, географії перетворилися на інтерактивний простір. Тепер учні мають змогу експериментувати, створювати презентації, працювати командою над завданням.

«Ще одне чудо – лінгафонний кабінет. Діти можуть записувати аудіотексти та складати діалоги. Хочеться, щоб у кожній школі був такий кабінет. Це допомагає вчителю навчати. Навчати цікаво», – зауважила вчитель англійської мови Руслана Баталова. 

У школі створили умови й для дітей з інвалідністю. Таких четверо. Для них обладнали ресурсну кімнату та медіатеку, невдовзі запрацює інклюзивно-ресурсний центр.

У навчальному закладі, крім того, відремонтували два спортзали: один – для школярів, інший –  для вихованців спортивних секцій.

На фініші й реконструкція пришкільного стадіону. На ньому – два поля для гри у футбол, баскетбольний і волейбольний майданчики, воркаут-зона, легкоатлетичні доріжки.

У Синельниківській школі №7 навчаються майже півтисячі учнів.

У центрі Синельникового...

 ...у нові барви вдягнулася школа №7.

 Під час реконструкції заклад змінився кардинально.

 Як зовні...

 ...так і всередині...

Оксана Матвєєва каже, це перший такий капремонт за всю історію закладу.

 У таких класах кортить навчатися.

 Куточок для дозвілля

Зелене світло - сучасним технологіям

 Чимало класів перетворилися на інтерактивний простір.

Учні краще засвоюють матеріал

 Цей кабінет - інновація для школи.

Вивчати англійську цікавіше.

 За словами Руслани Баталової, таке обладнання допомагає вчителю навчати.

 Зручно і на сходах.

Оновили роздягальню...

 ...та їдальню.

 У Катерини Кравченко багато емоцій від оновленої школи.

 Триває ремонт інклюзивно-ресурсного центру.

Зовсім не скажеш, що школі 30 років.

Наразі на Дніпропетровщині реконструюють 30 шкіл. 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux