Опубліковано 11 січня 2019 року, 09:30

Дніпропетровська ОДА реалізувала у 2018-му більше двох десятків проектів для АТОвців – Валентин Резніченко

Другий в області сучасний центр реабілітації для АТОвців, ІТ-курси, заняття з англійської, тренінги і майстер-класи. А ще – фест «Пісні, народжені в АТО», бали та спортивні змагання. Загалом у 2018-му Дніпропетровська облдержадміністрація втілила понад 20 креативних проектів для АТОвців. Про це повідомив очільник області Валентин Резніченко.

 «На піклуванні про демобілізованих бійців акцентує Президент України Петро Порошенко. Щороку втілюємо у життя по декілька десятків проектів із оздоровлення та соціалізації АТОвців. Тільки у 2018-му реалізували понад 20 таких задумів», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

 Вже три роки демобілізовані бійці оздоровлюються в сучасному реабілітаційному центрі, створеному в обласній лікарні ім. Мечникова. У 2018-му Дніпропетровська ОДА облаштувала ще один такий осередок для оздоровлення АТОвців – на базі курорту «Солоний лиман».

Всередині центр скоріше нагадує комфортабельний готель, аніж звичайний медзаклад. Та окрім креативного дизайну і зручних побутових умов, для реабілітації хлопців – новітні апарати фізіотерапії та сучасні зали лікувальної фізкультури. Центр вже прийняв близько 200 бійців.

Дніпропетровська ОДА допомагає АТОвцям оволодіти новими професіями або знайти справу до душі. Для них – різноманітні тренінги, курси ІТ, заняття з англійської. Навчання пройшла вже майже 1 тис бійців.

«Провели вже третю Всеукраїнську спартакіаду для АТОвців, їхніх рідних та волонтерів. Щороку ці змагання збирають все більше охочих помірятися силами, – підкреслив Валентин Резніченко. – У 2018-му близько 200 учасників змагалися у бадмінтоні, бігу, плаванні, тенісі та стрільбі».

Протягом року для бійців організовували першості з футболу, бадмінтону, тенісу, стрільби з луку. Традиційними вже стали і курси з айкідо, і сплави на каяках у теплу пору року. У різних спортивних змаганнях у 2018-му взяли участь понад 1 тис хлопців.

Ледве не найяскравіший проект – танці, в яких беруть участь АТОвці та волонтери разом із родинами. До бузкових та різдвяних балів вже долучилися близько півсотні охочих. Самі хлопці кажуть, танці для них – можливість проявити себе у новому, незвичному амплуа. А ще – чудова нагода провести дозвілля разом із рідними.

Бажаєте дізнатися більше про проекти для АТОвців? Адреса управління з питань учасників АТО Дніпропетровської ОДА: м. Дніпро, пр. О. Поля, 1. Телефон – 0686798961.

Відкриття нового реабілітаційного центру при «Солоному лимані»,..

..де є все для оздоровлення бійців,..

..Всеукраїнська спартакіада..

..та інші спортивні турніри,..

..сплави на каяках,..

..ІТ-курси,..

..заняття з англійської,..

..різні тренінги..

..та майстер-класи,..

..бузковий..

..та різдвяний бали,..

..фест «Пісні, народжені в АТО» –..

..загалом у 2018-му ДніпроОДА втілила понад 20 креативних проектів для АТОвців


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux