Опубліковано 10 вересня 2018 року, 12:30

Дніпропетровська облдержадміністрація створила у школах вже майже 120 ресурсних кімнат та медіатек – Валентин Резніченко

У 2018-му в школах №1 та №5 Першотравенська Дніпропетровська облдержадміністрація облаштувала медіатеки та ресурсні кімнати. Медіатека – сучасний формат бібліотеки. Місце, де можна побути на самоті, почитати книжку або знайти потрібну інформацію в Інтернеті. Там зручно і особливій малечі. В ресурсній кімнаті такі учні можуть опанувати ще й побутові навички. Загалом у школах регіону облаштували вже близько 120 затишних куточків для розвитку дитини, повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Доступність якісної освіти для всіх дітей – позиція Президента України Петра Порошенка. Відкриваємо медіатеки та ресурсні кімнати по всій області. У таких затишних куточках особлива малеча почуває себе наче вдома. Загалом у школах Дніпропетровщини облаштували вже близько 70 медіатек та майже 50 ресурсних кімнат», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

У Першотравенській школі №1 – вісім особливих дітей. Всі вони – учні початкових класів. Раніше у закладі не було комфортного приміщення для розвитку такої малечі. Із психологом та іншими фахівцями дітлахи займалися у звичайних класах після уроків.

Тепер у дітей – власна ресурсна кімната, із сучасними зручними меблями, ноутбуками та телевізором. Частину приміщення виділили під кухню. Там – шафи, стіл, рукомийник. Згодом закуплять мікрохвильовку, електрочайник, плиту та посуд. Дітлахів навчатимуть самотужки готувати та розігрівати їжу, мити за собою посуд.

«Така кімната надає величезні можливості для розвитку особливих дітей. Вона світла, тиха. Хлопчики та дівчатка можуть приходити сюди і до, і після уроків, і на перерві. Разом із асистентом вчителя або батьками. Тут вони почуватимуть себе у затишку та комфорті», – сказала психолог Вікторія Устименко.

Учениця школи Альона Натрусна за комп’ютером відчуває себе наче риба у воді. Тож зайшовши до ресурсної кімнати, відразу кинулася до ноутбука. Маленькі пальчики швидко бігають клавіатурою, і ось вже на моніторі – набраний улюблений віршик про хмаринки.

Після занять за гаджетом – невеличка фізхвилинка. На телеекрані – відомі герої мультиків. Разом із ними робити зарядку – саме задоволення.

Окрім ресурсної кімнати, Дніпропетровська облдержадміністрація облаштувала у закладі медіатеку – для всіх учнів. Там – полиці з цікавими книжками, багато м’яких пуфів. А ще – планшети та WI-FI. Можна відпочити на перерві, а після уроків – виконати творчі завдання. Незабаром привезуть і принтер зі сканером.

«Тут дуже красиво, багато планшетів та яскравих книжок! Я вже найшов цікаву для себе – про машинки», – поділився Артем Крадько.

«Школи №1 та №5 вже два роки як мають інклюзивні класи. Ми мріяли створити такий простір, де діти могли б спілкуватися із педагогами, психологом та своїми друзями і почувати себе у комфорті, – розповіла міський голова Першотравенська Оксана Вінницька. – Вдячні губернатору – завдяки його підтримці наші діти тепер мають такі чудові приміщення».

Відкриття ресурсних кімнат і медіатек для особливих дітей стало можливим завдяки соціальній програмі Марини Порошенко «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

У 2018-му ДніпроОДА вже облаштувала 20 медіатек та 30 ресурсних кімнат.


Тепер учні школи №1 Першотравенська мають медіатеку –..

..сучасний формат бібліотеки

Малеча вражена новим приміщенням

Багато поличок..

..із цікавими та яскравими книжками

Можна і почитати,..

..і посидіти за гаджетом

«Тут дуже красиво, багато планшетів та яскравих книжок!», – Артем Крадько

Для особливої малечі ДніпроОДА облаштувала і ресурсну кімнату

Там можна набути корисних навичок,..

..що стануть у нагоді в дорослому житті

Оксана Вінницька: «Вдячні губернатору – завдяки його підтримці наші діти тепер мають такі чудові приміщення»

Загалом на Дніпропетровщині вже близько 70 медіатек та майже 50 ресурсних кімнат

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux