Опубліковано 05 листопада 2018 року, 16:30

Дніпропетровщина приймає другий Всеукраїнський форум молодіжних працівників і працівниць (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Кращі практики молодіжної роботи, «зради й перемоги», європейський досвід і плани на майбутнє. Такий контент другого Всеукраїнського форуму молодіжних працівників і працівниць, який приймає Дніпропетровщина. Триденний зліт об’єднав понад 170 учасників з різних областей України.  

«Дніпропетровщина приймає один з масштабних форумів країни. І це невипадково.  У 2017-му з десяти кращих практик молодіжної роботи України три – із Дніпропетровської області. Із 750 працівників, які пройшли навчання за державною програмою «Молодіжний працівник», 100 – із Дніпропетровщини. Тому нам є чим пишатися. У нашій області мешкає найбільше молоді – майже 900 тисяч. Наша задача – ефективно використовувати цей ресурс», – зауважив заступник начальника управління молоді і спорту Дніпропетровської ОДА Владислав Яцук.

Форум триватиме три дні.

Перший – мотиваційний….

…другий – стратегічний…

..третій – практичний.

«Торік ми вперше провели подібний форум у Харкові. Наразі його приймає Дніпропетровщина. Це та область, яка демонструє, як кількість молодіжних проектів переходить у якість, – зазначив заступник міністра молоді та спорту Олександр Ярема. – Форум – майданчик, де можна поділитися досвідом, розказати про напрацювання чи у студентських аудиторіях, чи у громадах, чи на регіональному рівні». 

Учасники форуму…

…дискутуватимуть, як децентралізація впливає на молодіжну роботу…

…дізнаються від міжнародних експертів, які освітні програми та кар’єрні можливості для молодіжних працівників існують у Європі…

«Для нас це важливий захід. Уже вдруге молодіжні працівники збираються для обміну досвідом, розвитку нових ідей і перспектив. Для ПРООН робота з молоддю має неабияке значення. Адже молодь відіграє ключову роль не тільки в межах реформ в Україні, а й  на глобальному рівні», – наголосив керівник проектів демократичного врядування ПРООН Маркус Бранд. 

У програмі форуму – досягнення та перспективи держпрограми «Молодіжний працівник»…

«Програма почалася саме тут, у Дніпрі. У 2014-му вона стартувала, а через два роки завдяки дніпровським молодіжним працівникам отримала друге дихання. Дніпро вважається неформальною столицею молодіжної роботи в Україні. Тому другий Всеукраїнський форум тут», – поділилася координатор програми «Молодіжний працівник» Анна Острікова.

Крім того, привітають переможців конкурсу «Кращі практики молодіжної роботи в Україні-2018»…

..відвідають тематичні сесії в молодіжних хабах у Дніпрі…

«Атмосфера супер. Відчуваю, як отримую заряд позитиву та енергії, – поділилася учасниця форуму, експерт Всеукраїнської громадської організації «Поруч», віце-президент ГО «Молоді агенти змін» Віра Усик. – Спробуємо визначити, за якими показниками проводити аналіз молодіжної роботи, аби звіти не зникали «у шухляді». Тільки за наявності чітких індикаторів зможемо робити ефективні прогнози на майбутнє»

Географія учасників – широка.

Від Луганщини до Львівщини.

«Тут зібралися кращі молодіжні працівники. Такими мають бути й результати вашої роботи», – побажав форумчанам начальник управління молоді і спорту Дніпропетровської ОДА Олександр Пшеничников. 

Серед учасників – керівник обухівського молодіжного центру «АТОМ» Володимир Гарін.

«Наш Центр відкрився місяць тому. У ньому – активна талановита обухівська молодь. Це – більше тисячі людей. Маємо чимало ідей. Прагнемо залучати молодь до волонтерських ініціатив та акцій, давати випускникам шкіл правильні фахові орієнтири. Ще більше задумок плануємо почерпнути на цьому форумі», – розказав він. 

Молодь долучилася до масштабного флешмобу «Вінок єдності». Він – символ єднання зусиль влади, громадськості, молоді задля розвитку молодіжної політики.

Серед організаторів форуму – Міністерство молоді та спорту України, ПРООН в Україні, Державний інститут сімейної та молодіжної політики, Дніпропетровська ОДА, Дніпровська міськрада, Спільнота дніпровських молодіжних працівників та працівниць.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux