Опубліковано 26 вересня 2018 року, 11:30

ДніпроОДА реконструює найбільшу школу Верхньодніпровського району – Валентин Резніченко

Яскрава модернова будівля. Світлі просторі коридори та класи. У таких умовах вже навчається майже тисяча учнів найбільшого закладу освіти Верхньодніпровського району. Дніпропетровська облдержадміністрація тільки-но завершила капремонт головного корпусу Верхівцевської школи №1. Зараз приводить до ладу інші будівлі закладу. На черзі – реконструкція шкільного стадіону та котельні. Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Створення комфортного освітнього простору для дітей Дніпропетровщини – таке завдання Президента України Петра Порошенка. Перетворюємо старі школи на модернові яскраві заклади. Нині в роботі – понад 30 таких осередків освіти. Старі корпуси Верхівцевської школи №1 давно потребували осучаснення. У 2017-му розпочали реконструкцію – першу в історії закладу. Вже готовий головний навчальний корпус. На черзі – будівля початкової школи», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Верхівцевська школа №1 – найбільша у Верхньодніпровському районі. Там – майже тисяча учнів та близько сотні вихованців-дошкільнят. Три корпуси були збудовані ще 40-80 років тому. З тих пір – жодного капремонту.

У 2017-му Дніпропетровська облдержадміністрація розпочала масштабну реконструкцію. Відразу взялася за найбільший – головний корпус. Осучаснення – за перевіреним стандартом. Нова покрівля, енергоефективні вікна, теплий фасад.

Будівля – із декількох частин. Тож кожну розфарбували у різні кольори. Центральну – у фіолетовий, навчальне крило – у бежевий, приміщення їдальні – у яскраво-рожевий.

Всередині – приємні оку стіни у бежевих тонах. Викладена на підлозі та сходинках світла плитка віддзеркалює все навколо – коридори здаються більш просторими. Класи – світлі, теплі. Багато простору і «повітря».

«У такій осучасненій школі стало приємно працювати, і учням комфортніше. Тепер чекаємо на нове обладнання та меблі», – сказала вчитель Таїсія Корнєєва.

«Школа стала світлішою, яскравішою, а коридори та класи – просторішими. Мені дуже подобається», – поділилася учениця Вікторія Довгих.

Ремонтники осучаснили і приміщення їдальні, і спортивну залу. Зробили вентиляцію. Кухарі вже із новим обладнанням. Закупили сучасні жаровню, піч, холодильник, морозильну камеру.

На першому поверсі облаштували ресурсну кімнату для особливих учнів. Таких у школі – 29. Готово вже і приміщення для медіатеки.

«Вражень від такої реконструкції дуже багато, словами не передати. Це вже зовсім інша школа. Сюди хочеться приходити», – сказав учень Данило Дайліденко.

Нині у розпалі – реконструкція інших споруд закладу. Вже осучаснили корпус початкової школи. Зараз роблять двоповерхову добудову. Там облаштують ще одну їдальню, актову та спортивну зали.

Поряд із головним корпусом – ще одна будівля. Вже із термомодернізованими покрівлею та фасадом. На фініші – осучаснення приміщення всередині. А саме – майстерень для уроків праці та спортивної зали.

«За цей рік змінилося все – подвір’я, класи, навіть атмосфера в закладі. Дуже шкода, що я вже закінчую школу і не побачу всіх змін», – поділився одинадцятикласник Назар Токарський.

«В результаті цієї реконструкції маємо школу майбутнього. Дякуємо за це», – додала старшокласниця Ольга Коломієць.

Згодом модернізують стару газову котельню закладу – її переведуть на альтернативне опалення. Реконструюють і шкільний стадіон.


ДніпроОДА капітально відремонтувала головний корпус Верхівцевської школи №1

Фасад – теплий, яскравий, різнокольоровий

Нова добротна покрівля

«Вражень від такої реконструкції дуже багато, словами не передати. Це вже зовсім інша школа», – Данило Дайліденко

Всередині – енергоефективні вікна,..

..сучасне опалення,..

..багато простору..

..та світла

Оновили і класи

«У такій осучасненій школі стало приємно працювати, і учням комфортніше», – Таїсія Корнєєва

У гарній школі і настрій гарний

«Школа стала світлішою. Мені дуже подобається», – Вікторія Довгих

Для особливих учнів облаштували ресурсну кімнату

Там можна позайматися з педагогом,..

..опанувати побутові навички..

..або почитати книжку

Відремонтували їдальню

Зробили велику сцену

Осучаснили вентиляцію

В оновлені цехи..

..закупили обладнання

Реконструювали і спортзал

«В результаті цієї реконструкції маємо школу майбутнього. Дякуємо за це», – Ольга Коломієць

Нині приводять до ладу інші будівлі закладу

До корпусу початкової школи роблять добудову

Територію облаштовують тротуарною плиткою

Згодом реконструюють і шкільний стадіон

У Верхівцевській школі №1 – майже 1 тис учнів

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux