Опубліковано 17 липня 2018 року, 11:30

ДніпроОДА реконструює корпус початкових класів Петриківської школи – Валентин Резніченко

ДніпроОДА реконструює корпус початкових класів Петриківської опорної школи. Підрядники вже замінили дах та вікна, утеплили фасад. У розпалі – роботи всередині будівлі. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.  

«За завданням Президента України Петра Порошенка оновлюємо школи по всій області. Нині одночасно реконструюємо на Дніпропетровщині понад 30 навчальних закладів, – розповів Валентин Резніченко. – Капремонт і в Петриківській опорній школі – у 2017 році осучаснили основний корпус,  цьогоріч працюємо над будівлею початкових класів».   

 Будівлю початкової школи у селищі Петриківка звели понад сто років тому – у 1910-му. 

«Ми з нетерпінням чекали на ремонт. Приміщення застаріло і не відповідало сучасним вимогам. Стіни потихеньку обсипалися, були проблеми з електрикою та водопостачанням», – сказала заступник директора Петриківської опорної школи Любов Завальна. 

Реконструкція корпусу розпочалась у травні. Підрядники вже замінили дах та вікна. Нині – завершують утеплення фасаду, облаштовують комунікації та укладають підлогу. У класах – демонтаж.   

Поруч з корпусом також оновлюють будівлю колишніх майстерень – там буде  інклюзивно-ресурсний центр для розвитку особливих дітей. Вже завершені зовнішні роботи, внутрішні – на фініші. Готові електромережа, водопостачання та система опалення, підлога і стеля.  

«Власними силами ми б не подолали такий ремонт. Завдяки ДніпроОДА – робота кипить. У школі з’являться сучасне обладнання, комфортні куточки для відпочинку, яскраві навчальні класи та кабінети», – зазначив заступник голови Петриківської селищної ради Ігор Шевченко. 

У початковій школі – близько 250 учнів.

«Я хочу побачити нову школу. Обов’язково буду добре вчитися!», – сказав учень Петриківської опорної школи Василь Біленко.   

У Петриківці реконструюють також пришкільний стадіон – там вже облаштували майданчик для воркауту та баскетболу, заасфальтували доріжки і уклали тротуарну плитку. Підготували поверхню для міні-футбольного поля.

«Мені дуже подобається футбол. Займаюсь у місцевій ДЮСШ вже сьомий рік. У нас були старенькі, погано обладнані поля для тренувань. Завдяки новому стадіону ще більше моїх однолітків полюблять спорт», – сказав учень Петриківської опорної школи Денис Козин. 

Загалом за три роки в області відремонтували 70 шкіл.


У Петриківці реконструюють будівлю початкової школи

Підрядники вже замінили дах…

 …та вікна

Утеплення фасаду

Облаштовують комунікації

Всередині – демонтаж приміщень –

…їх повністю оновлять

«Ми з нетерпінням чекали на ремонт. Приміщення застаріло і не відповідало сучасним вимогам. Стіни потихеньку обсипалися, були проблеми з електрикою та водопостачанням», – сказала заступник директора Петриківської опорної школи Любов Завальна

Поруч реконструюють корпус майстерень

Там буде інклюзивно-ресурсний центр – для розвитку особливих дітей

Загалом умови навчання покращать для близько 250 молодшокласників

Поруч з Петриківською школою реконструюють стадіон

 Там вже облаштували майданчик для воркауту та баскетболу,

…заасфальтували доріжки

Підготували поверхню для міні-футбольного поля

«Мені дуже подобається футбол. Займаюсь у місцевій ДЮСШ вже сьомий рік. У нас були старенькі, погано обладнані поля для тренувань. Завдяки новому стадіону ще більше моїх однолітків полюблять спорт», – сказав учень Петриківської опорної школи Денис Козин

 Загалом за три роки в області відремонтували 70 шкіл

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux