Опубліковано 01 квітня 2019 року, 11:30

Для учнів дніпровської школи №126 створюємо сучасні освітні та спортивні умови – Валентин Резніченко

Яскравий та теплий фасад, просторі світлі класи, сучасні спортивні майданчики. Реконструкція дніпровської школи №126 – у розпалі. Підрядники вже замінили покрівлю, вікна та усі внутрішні комунікації, наразі тривають оздоблювальні роботи у коридорах та кабінетах. Розпочали облаштування і шкільного стадіону. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Діти мають навчатися в умовах, які відповідають сучасним  вимогам. Адже саме від молоді залежить майбутнє нашої країни. На цьому наголошує Президент України Петро Порошенко. На Дніпропетровщині реконструюємо старі дитсадки та школи, перетворюючи їх на комфортні на сучасні освітні простори. Нині в обласному центрі триває реконструкція двох шкіл - №9 та №126», - сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

Реконструкція у дніпровській школі №126 – вперше за понад півстолітню  історію закладу. Колись сіра та непримітна будівля вже радує око яскраво-жовтим фасадом, новою покрівлею та енергозберігаючими вікнами.

«Дуже подобається, що школа стає різнокольоровою. Такий фасад ніби підбадьорює та мотивує вчитися краще. А ще кажуть, що жовтий колір добре впливає на память», - сказала учениця 9 класу Даша Крючкова.

Наразі у розпалі – внутрішні роботи.  Підрядники замінили пожежну та вентиляційну системи, каналізацію, опалення та водопостачання. Замість старої дерев’яної підлоги - нове покриття. На першому та другому поверхах вже утеплили стіни, змонтували стелю, нині – встановлюють світильники.

«Школа дуже стара, тому і проблем мали багато.  Найгіршою була ситуація з опаленням. А цієї зими діти вже займалися у теплі та комфорті, - розповіла директор школи №126 Наталія Пешохонова. – Емоції переповнюють, із нетерпінням чекаємо на 1 вересня – коли першокласники прийдуть на заняття вже у новеньку школу».

Для дітей із інвалідністю у школі обладнають пандуси, ресурсну кімнату та медіатеку.

Поруч зі школою вже оновлюють футбольне поле. Згодом облаштують баскетбольний та волейбольний майданчики, бігові доріжки. Вони будуть із сучасним покриттям.

Вчителька фізичного виховання Олена Клименко працює у школі майже 20 років. Зізнається – весь цей час мріяли з дітьми про новий спортивний майданчик. Зі старого поля стирчали коріння дерев, на нерівних бігових доріжках учні часто травмувалися.

«Більш за все хотілося мати сучасне футбольне поле та волейбольний майданчик, адже наша школа спеціалізується на цих видах спорту. Чекаємо, що вже скоро це буде найкращий шкільний стадіон міста. Зможемо на найвищому рівні проводити у себе районні та міські змагання між школами. А діти з ще більшим задоволенням займатимуться спортом», - розповіла вчителька фізичного виховання Олена Клименко.

 «Раніше наш вуличний стадіон був не дуже охайний, не вистачало і тренажерів. Мрію, що незабаром замість нього з’явиться великий гарний та сучасний спортивний майданчик, на якому із задоволенням займатимемося фізкультурою», - зізналась учениця 9 класу школи №126 Марія Водолазька.

Комфортні умови створюють для майже 950 школярів.

 У Дніпрі реконструюють школу №126

 «Школа дуже стара, тому і проблем мали багато.  Найгіршою була ситуація з опаленням. А цієї зими діти вже займалися у теплі та комфорті», - директор школи №126 Наталія Пешохонова

 Стара непримітна будівля тепер – з яскравим фасадом

 «Такий фасад ніби підбадьорює та мотивує вчитися краще. А ще кажуть, що жовтий колір добре впливає на пам’ять», - учениця 9 класу Даша Крючкова

 У розпалі – внутрішні роботи

 Вже утеплили стіни, змонтували стелю, замінили вікна та усі внутрішні комунікації

 У класах вже – світло та тепло

 Поруч зі школою вже оновлюють футбольне поле

Також облаштують баскетбольний та волейбольний майданчики, бігові доріжки

 «Мріємо про футбольне поле із якісним покриттям, на якому буде зручно грати, бігати та здавати нормативи», - учень 9 класу Данило Апет

 Школу осучаснюють для майже 950 учнів

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux