Опубліковано 21 травня 2019 року, 10:30

Для мешканців Вакулівської громади зводимо амбулаторію європейського зразка – Валентин Резніченко

У центрі селища Вакулове – будівництво. Там зводять «з нуля» сучасну амбулаторію європейського зразка. Нарешті понад 3 тис мешканців об’єднаної територіальної громади матимуть можливість просто на місці зробити електрокардіограму, здати аналізи і майже відразу отримати результати. А ще – проконсультуватися з провідними вузькопрофільними фахівцями із обласного центру за допомогою телемедицини. «Коробка» будівлі майбутнього закладу вже готова. Наразі у розпалі – внутрішнє оздоблення. Про це розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

 «У різних куточках Дніпропетровщини вже працюють чотири амбулаторії нового зразка. Наразі зводимо ще 14 таких медзакладів.  Все – державним коштом, – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. – Амбулаторії будуємо за сучасними стандартами. Вони комфортні, теплі, з приємним для ока дизайном. А головне – оснащені обладнанням, яке дозволяє селянам отримувати всі послуги первинної меддопомоги на якісному рівні».

 Медзаклад сучасного формату невдовзі матимуть і мешканці Вакулівської громади.

«На моїй пам’яті, скільки тут живу, це перше будівництво «з нуля» у селищі. За зовсім короткий термін – майже готова амбулаторія. Її зводять поруч зі школою та дитсадком. Для мене, як матері двох діточок, це дуже зручно», – розповіла місцева Надія Сердюченко. 

 Наразі мешканці 18 населених пунктів Вакулівської громади вимушені їхати за первинною меддопомогою до Софіївки або великого міста. В самому селищі – стара амбулаторія, зведена, як кажуть місцеві, ще за царя Панька.

«В нашій амбулаторії вся апаратура вщент застаріла. Там неможливо ані кардіограму зробити, ані аналізи здати. Доводиться їздити до Кривого Рогу або Дніпра, – поділилася пенсіонерка Ніна Кудлай. – Зараз дивлюся на центр селища і не віриться, що в нас така амбулаторія класна буде, слів не вистачає просто».

Будівлю нової амбулаторії зводять за енергозберігаючими технологіями. Фасад термомодернізований, зараз будівельники утеплюють цоколь. Всередині монтують стелю, шпаклюють стіни. Підлогу вже підготували під лінолеум та плитку.  Частину приміщення облаштовують під житло для майбутніх медпрацівників.

«Тут працюватимуть 1-2 сімейні лікарі та дві медсестри. Плануємо залучити до роботи молодих фахівців. Вони легко зможуть опанувати сучасні технології і працювати з новим обладнанням, яке ми вже придбали. Дуже важливо, що зможемо їх відразу забезпечити і житлом», – зазначив голова Вакулівської ОТГ Артур Шевцов.

Новозбудована амбулаторія надаватиме весь спектр медпослуг, передбачених для первинної ланки.

«Матимемо власну сучасну лабораторію. Можна буде і аналізи будь-які здати, і ЕКГ пройти. Це буде круто, а головне – нарешті наші мешканці матимуть якісні медпослуги просто у себе в селищі», – сказала фельдшер Сніжана Назарчук.

На фініші – благоустрій території навколо закладу. Підрядники завершують укладати тротуарну плитку. На черзі – озеленення.

На Дніпропетровщині сучасні амбулаторії загальної практики сімейної медицини вже відкрили у Лобойківці, Іванівці, Придніпровському та Прядівці.

У Вакуловому зводять сучасну амбулаторію європейського зразка

Будівля закладу вже із покрівлею,..

..водостічними трубами,..

..енергозберігаючими вікнами..

..та дверима,..

..термомодернізованим фасадом

Зараз будівельники утеплюють цоколь

Ніна Кудлай: «Дивлюся на центр селища і не віриться, що в нас така амбулаторія класна буде, слів не вистачає просто»

У розпалі – роботи всередині

Будівельники монтують стелю,..

..шпаклюють стіни,..

..кладуть плитку

В амбулаторії облаштують житло для майбутніх медпрацівників

«Матимемо власну сучасну лабораторію. Це буде круто», – Сніжана Назарчук

Загалом на Дніпропетровщині зведуть 18 амбулаторій нового зразка, чотири з них вже запрацювали

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux