Опубліковано 11 грудня 2018 року, 11:30

Для мешканців Ляшківки створюємо амбулаторію сімейної медицини – Валентин Резніченко

Дніпропетровська облдержадміністрація реконструює фельдшерсько-акушерський пункт у Ляшківці. Там буде сучасна амбулаторія сімейної медицини. Роботи – у розпалі. Підрядники вже замінили вікна та покрівлю, провели внутрішні комунікації. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко. 

«Якісна та доступна медицина для усіх мешканців Дніпропетровщини – таке завдання поставив Президент України Петро Порошенко. Осучаснюємо та створюємо нові амбулаторії у населених пунктах області. Незабаром лікуватися у рідному селищі зможуть мешканці Ляшківки», - зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Амбулаторію у Ляшківці облаштовують на місці колишнього фельдшерсько-акушерського пункту. Від старої будівлі залишили тільки стіни.

«Тепер замість ФАПу у нас буде сучасна амбулаторія, де працюватиме лікар та кілька фельдшерів. З’явиться автомобіль швидкої. Зможемо надавати вчасну кваліфіковану допомогу місцевим мешканцям», - сказала голова Ляшківської громади Юлія Омелян.

 Підрядники вже утеплили фасад, замінили вікна й покрівлю. Провели водопровід, каналізацію та опалення. Нині ремонтують внутрішні приміщення. В амбулаторії з’явиться реєстратура, лабораторія, маніпуляційна  кімната, кабінети сімейного лікаря та стоматолога, окремий блок для інфекційних хворих.

«У старому фельдшерському пункті не було навіть води. Доводилось надавати допомогу у холоді. Із медичних працівників – лише один фельдшер та медсестра», - сказав завідувач фельдшерсько-акушерським пунктом Яків Омелян.

 Майже половина мешканців Ляшківки – пенсіонери.  Аби отримати медичну допомогу, люди змушені їхати до районного центру за 10 кілометрів. Місцева мешканка Людмила Петрівна каже – з надією чекає на появу у селі сімейного лікаря.

«До нашого фельдшера ходжу щодня – міряю тиск. Якщо погано себе почуваю – надати першу допомогу мені можуть і тут. Але щоб здати аналізи чи зробити укол, доводилось їхати аж до Царичанки. А коли зима та слизько – як нам дістатися до райцентру? Тому і амбулаторія, і сімейний лікар тут дуже потрібні», - розповіла Людмила.

 Заклад обслуговуватиме близько трьох тисяч місцевих мешканців.

Так вже виглядає колишній фельдшерсько-акушерський пункт у Ляшківці

Яскравий термомодернізований фасад…

 … енергоефективні вікна

Усередині – роботи у розпалі

 Вже провели усі комунікації…

 … та приводять до ладу медичні кабінети

 «У старому фельдшерському пункті не було навіть води. Доводилось надавати допомогу у холоді», - розповів завідувач фельдшерсько-акушерським пунктом Яків Омелян.

 На період реконструкції фельдшерський пункт облаштували у приміщенні школи

 «Щоб здати аналізи чи зробити укол, доводилось їхати аж до Царичанки. А коли зима та слизько – як нам дістатися до райцентру? Тому і амбулаторія, і сімейний лікар тут дуже потрібні», - сказала мешканка Ляшківки Людмила Петрівна.

 Сучасна амбулаторія обслуговуватиме близько трьох тисяч місцевих мешканців


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux