Опубліковано 07 листопада 2018 року, 11:30

Для майже 70 тис. мешканців Новомосковська створили сучасну центральну площу – Валентин Резніченко

Музичний фонтан, японські сакури та якісне освітлення. Після реконструкції площу Героїв у Новомосковську не впізнати. Тепер це улюблене місце відпочинку жителів та гостей міста. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

 «Децентралізація – одна з найважливіших реформ за роки незалежності України, ініційована Президентом Петром Порошенком. Вона дала поштовх до розбудови громад. Підтримуємо ініціативи населених пунктів, які найактивніше розвивають власні території – будуємо дороги та садочки, реконструюємо школи, стадіони та лікарні. Приділяємо увагу і місцям відпочинку жителів регіону, – розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. – Вже відкрили оновлені парки у Покрові, Кам’янському та Марганці, площу у Новомосковську».  

 Центральна площа Новомосковська – площа Героїв. Трохи більше року тому – занедбана, нині – із новою плиткою, комунікаціями та освітленням.

«Раніше тут було не затишно. А зараз дітям дуже подобається. Гуляти ходимо частенько», – сказала мешканка Новомосковська, молода мама Світлана Ніженська.

 Реконструювала площу Дніпропетровська облдержадміністрація. Роботи розпочалися 2017-го. Восени 2018-го – площа вже оновлена.

 «Проект особливий і важливий для міста. Оскільки це самий центр Новомосковська, основна частина мешканців так чи інакше прогулюється площею. Ми врахували все, аби людям було зручно. Роботи виконали за сучасними стандартами», – зазначив представник підрядної організації Дмитро Назаров. 

Підрядники облаштували освітлення, полив, водовідведення та відеоспостереження. Уклали тротуарну плитку. Встановили металеві і бетоні лавки та смітники.

«Красиво, гарно, затишно, чисто. Все подобається», – поділився місцевий мешканець Юрій.

 Площу також озеленили – висадили газон, понад 1,5 тис. кущів та близько 200 дерев. Серед них – японські сакури, ялинки, «шароподібні» платани і декоративні сливи. Родзинкою проекту став фонтан – він із музичним супроводом та підсвіткою. Є дитячі гойдалки та зона вай-фай.  

«Буваємо тут щодня. Це чи не єдине місце у Новомосковську, де можна прогулятися із дитиною. Найбільше мене вразив фонтан», – сказала жителька Новомосковська Вікторія Шимейко.  

 Реконструювали центральну площу Новомосковська вперше в історії.  

«Завдяки об’єднанню зусиль  держави, області і міста, Новомосковськ став на крок ближчим до європейського майбутнього. Коштом держфонду регіонального розвитку роботи з реконструкції виконали якісно та швидко. Певен, ця площа стане не тільки гарним місцем для прогулянок, а й середовищем для культурних заходів і святкувань, ще однією візитівкою Новомосковська», – підкреслив народний депутат України від 38 виборчого округу Вадим Нестеренко.

Сучасні умови відпочинку створили для майже 70 тис. мешканців Новомосковська.

Дніпропетровська облдержадміністрація реконструювала центральну площу Новомосковська

 Оновлення – вперше в історії

 Тепер тут нова плитка

Лавки

 Багато дерев

Газон

Світлана Ніженська: «Раніше тут було не затишно. А зараз дітям дуже подобається. Гуляти ходимо частенько»

Замінили всі комунікації

 Є дитячий майданчик

Дмитро Назаров: «Проект особливий і важливий для міста. Оскільки це самий центр Новомосковська, основна частина мешканців так чи інакше прогулюється площею. Ми врахували все, аби людям було зручно. Роботи виконали за сучасними стандартами»

Родзинка – фонтан. Особливо вражаючий він вночі

 Фонтан – з підсвіткою…

 та музичним супроводом

Особливо подобається дітям

Нічна площа з висоти пташиного польоту

Тепер це улюблене місце жителів

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux