Опубліковано 07 серпня 2018 року, 10:30

Цьогоріч у Синельниківському районі капітально оновлюємо 12 доріг – Валентин Резніченко

У 2018 році в Синельниківському районі Дніпропетровська ОДА капітально оновлює 12 доріг. Уже 11 з них – з якісним покриттям. Про це повідомив очільник області Валентин Резніченко. 

«Капремонт доріг усіх форм власності – таке завдання Президента України Петра Порошенка. На Дніпропетровщині щорічно ремонтуємо більше 150 комунальних шляхів всередині населених пунктів. Особлива увага – малим містам та селам, які не знали якісних доріг десятиліттями. Зокрема, у Синельниківському районі цьогоріч оновлюємо 12 автодоріг, майже всі вони вже з новим асфальтом. На покриття – п’ятирічна гарантія від підрядників», – акцентував голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

У селі Луб’янка вже з новим якісним покриттям одна з центральних вулиць – Лесі Українки. Нею рухаються рейсовий та шкільний автобуси, неподалік розташовані поштове відділення, будинок культури, амбулаторія. Вздовж вулиці – 60 дворів.

«Хоча ця дорога й пролягає в центрі села, вона ніколи не відрізнялася ідеальністю. Машини весь час долали ями. Ремонтувалася, наскільки вистачало коштів, – кусками та уривками, – сказала місцева мешканка Олена Тужикова. – Нинішня дорога чудова, то великий крок вперед. Хтось захоче тут і дім купити чи збудувати. Адже село починається з дороги». 

Проект на капремонт виготовили коштом сільського бюджету – усі інші витрати взяла на себе ДніпроОДА.

«Дорога з моменту будівництва підтримувалася тільки поточним ремонтом, – розказала в.о. старости Луб’янського старостинського округу Людмила Гречко. – Зараз дорога – просто красуня, з тротуаром. Повністю задовольняє потреби мешканців». 

Радіють відремонтованій дорозі й мешканці села Зайцеве. Новий асфальт з розміткою – на вулиці Степовій.

«Дорогу не впізнати. Раніше була яма на ямі. Машина їде – все двигтить. А зараз душа радіє. Велике спасибі дорожникам, які працювали з ранку до вечора. Робили все дружно і якісно», – наголосила місцева мешканка Любов Біль. 

Навіть мешканцям віддалених вулиць кортить проїхати цією дорогою – новою, якісною.

«Тепер люди, які живуть в центрі чи на околиці, їдуть по нашій вулиці. Діти ганяють на роликах і велосипедах. Вона подобається усім. Деякі кажуть: «О, так ви вже в Європі». Відповідаємо: «Так, в Європі», – посміхнулася мешканка вулиці Ніна Нечеса. 

У таке «вбрання» дорога «вдягнулася» вперше за 40 років. Зайцівський селищний голова Володимир Хорішко вважає, то велика підмога для глибинки.

«Ось такі результати має сучасна реформа децентралізації. Коли більше повноважень і ресурсів  передають сюди, на села, у глибинку. Перепало й нам у вигляді цієї дороги. Побільше б таких шляхів», – зазначив він. 

Щороку на капремонт з обласного бюджету виділяють декілька сотень мільйонів гривень. Цьогоріч сума побила рекорд – майже 1 мільярд.

У селі Луб’янка ...

...з новим якісним покриттям одна з центральних вулиць – Лесі Українки.

Нова пішохідна доріжка.

«Хоча ця дорога й пролягає в центрі села, вона ніколи не відрізнялася ідеальністю. Машини весь час долали ями. Ремонтувалася, наскільки вистачало коштів, – кусками та уривками, – сказала  Олена Тужикова. – Нинішня дорога чудова, то великий крок вперед. Хтось захоче тут і дім купити чи збудувати. Адже село починається з дороги».

Нею рухаються рейсовий та шкільний автобуси...

...неподалік розташовані поштове відділення, будинок культури, амбулаторія.

Вздовж вулиці – 60 дворів.

Радіють новій дорозі й мешканці Зайцевого.

Новий асфальт з розміткою – на вулиці Степовій.

Мешканцям віддалених вулиць кортить проїхати цією дорогою.

«Тепер люди, які живуть в центрі чи на околиці, їдуть по нашій вулиці. Діти ганяють на роликах і велосипедах. Вона подобається усім. Деякі кажуть: «О, так ви вже в Європі». Відповідаємо: «Так, в Європі», – посміхнулася Ніна Нечеса.

Комфортно навіть тваринам...

Таке покриття  - вперше за 40 років.

«Ось такі результати має сучасна реформа децентралізації. Коли більше повноважень і ресурсів  передають сюди, на села, у глибинку. Перепало й нам у вигляді цієї дороги. Побільше б таких шляхів», – зазначив Володимир Хорішко.

На Дніпропетровщині щорічно ДніпроОДА ремонтує більше 150 комунальних шляхів всередині населених пунктів.

Цьогоріч не ремонт комунальних шляхів з обласного бюджету виділяють рекордну сумму - 1 млрд грн.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux