Опубліковано 17 жовтня 2018 року, 09:30

Апостолівську опорну школу №1 приводимо до європейських стандартів – Валентин Резніченко 

Європейські норми, енергоощадні технології та матеріали. Дніпропетровська ОДА осучаснює опорну школу №1 в Апостоловому. Після реконструкції температура у класах стане комфортною. Крім того, енергоефективні заходи дозволять заощаджувати на опаленні та подовжити строк експлуатації будівлі. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.  

«Діти мають навчатися в комфортних і безпечних умовах. На цьому наголошує Президент України Петро Порошенко. У 2018-му створюємо сучасний простір у більш ніж 30-ти школах області. Акцент – на термомодернізації будівель. Всередині приміщень – креативний дизайн, новітнє обладнання, куточки буккросингу. Крім того, обов’язкове облаштування інклюзивного простору для особливих дітей», – наголосив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

До європейських стандартів наразі приводять Апостолівську опорну школу №1. І діти, і педагоги покладають на реконструкцію закладу, якому 35 років, неабияку надію.

«Хоча наша школа наймолодша у місті, вона мала достатньо проблем. Зокрема, на третьому поверсі взимку було холодно, навіть доводилося закривати певні класи. Дах протікав, а лінолеум зносився. Тому ми дуже задоволені, що наш опорний заклад оновлюють. Незабаром матимемо теплу й сучасну школу», – розказала директорка школи Ольга Вовк. 

Зараз будівельники перекривають покрівлю та міняють вікна, утеплюють фасад, всередині обшивають стіни гіпсокартоном, монтують систему опалення. Спочатку підрядники відремонтують праве крило, потім перейдуть на ліве.

«Навчаюся тут з шести років і вперше бачу такі кардинальні зміни, – сказав десятикласник Максим Гужеля. – Після реконструкції школа стане більш практичною: з новими класами й обладнанням, більш функціональним спортзалом». 

Крім того, у школі розширять вестибюль, оновлять два спортзали, на подвір’ї замість порепаного асфальту з’явиться різнокольорова зручна плитка.

У 2019-му планують стати до реконструкції і шкільного стадіону. На нього чекають не тільки учні, а й всі мешканці Апостолового. Він буде доступним для всіх бажаючих.

«Ми вже не можемо дочекатися, коли почнеться будівництво стадіону. Бо в місті взагалі немає такого місця, де б можна було розвивати свої спортивні  здібності», – сказала семикласниця Анна Гринішина. 

В Апостолівській опорній школі №1 навчаються більше 700 учнів.

В Апостоловому….

 … Дніпропетровська ОДА реконструює опорну школу №1.

«Ми дуже задоволені, що наш опорний заклад оновлюють. Незабаром матимемо теплу й сучасну школу», – розказала Ольга Вовк.

Роботи – із серпня.

 Будівельники перекривають покрівлю…

… міняють вікна…

…утеплюють фасад. ..

…всередині обшивають стіни гіпсокартоном.

Частина даху – уже з новою покрівлею.

«Навчаюся тут з шести років і вперше бачу такі кардинальні зміни, – сказав Максим Гужеля. – Після реконструкції школа стане більш практичною: з новими класами й обладнанням, більш функціональним спортзалом».

Наразі підрядники ремонтують праве крило…

 … потім перейдуть на ліве.

Ось такою школа буде після реконструкції.

Учні чекають з нетерпінням.

 У класах стане комфортніше.

 У 2019-му планують розпочати оновлення і шкільного стадіону.

«Ми вже не можемо дочекатися, коли почнеться будівництво стадіону. Бо в місті взагалі немає такого місця, де б можна було розвивати свої спортивні  здібності», – сказала Анна Гринішина.

В Апостолівській школі №1 – більше 700 учнів.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux