Опубліковано 04 лютого 2019 року, 14:30

10 нових автомобілів передали сільським амбулаторіям Дніпропетровщини – Валентин Резніченко

Допомога поруч. Біля Дніпропетровської ОДА 10 нових службових автомобілів передали амбулаторіям Дніпропетровщини. Машини – за рахунок державної субвенції, спрямованої на розвиток медицини в сільській місцевості. Загалом сучасні авто вже придбали для сімейних лікарів 13 амбулаторій Дніпропетровської області. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко. 

 «За ініціативою Президента України Петра Порошенка розбудовуємо мережу первинної медичної допомоги у сільській місцевості. За рахунок державної субвенції на Дніпропетровщині будуємо 18 сучасних амбулаторій, 11 з яких – з житлом для лікаря. Заклади відповідатимуть новітнім технічним вимогам, будуть енергоефективними, комфортними, з необхідним обладнанням. Наразі укомплектовуємо медустанови автотранспортом», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

Ключі від новеньких автівок вручили біля будівлі Дніпропетровської ОДА. Машини експлуатуватимуть у Верхньодніпровському, Криничанському, Межівському, Петропавлівському, Петриківському, Томаківському, Царичанському, Софіївському та Юр’ївському районах.

«У нашому районі будуються дві амбулаторії. Для них придбали автомобілі, які обслуговуватимуть понад 5 тисяч жителів. Це нова якість медичних послуг. Радіємо з того, що на сільську медицину нарешті звернули увагу», – наголосила головний лікар Царичанського Центру первинної медико-санітарної допомоги Наталія Дениско. 

У Криничанському районі до недавнього пацієнтів обслуговував старенький УАЗік. Він часто виходив з ладу, кажуть медики. Нова автівка дозволить діставатися до пацієнтів швидше.

«Завдяки реформі сільської медицини будується амбулаторія в селі Адамівка. Для неї і отримали автомобіль. Тепер сімейні лікарі зможуть своєчасно добратися до хворих», – зазначила головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Криничанського району Тетяна Здохленко.  

Ще мають закупити машини п’яти сільським амбулаторіям у Нікопольському та Широківському районах. Наразі тривають торги.

«Медична реформа – в дії. Закупили перші автівки для сіл, щоб сімейний лікар міг вільно пересуватися територіє, яка за ним закріплена. Крім того, амбулаторії, які наразі зводять в регіоні, будуть оснащені діагностичною апаратурою, у тому числі – для надання медичних послуг із застосуванням телемедицини», – акцентував перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Олег Кужман.  

Субвенція з державного бюджету на купівлю автівок – 9 млн грн.

«Кошти розподілили між територіальними громадами. Ці авто забезпечать найшвидший зв’язок сімейного лікаря і пацієнта. Так крок за кроком виконуємо взяті на себе зобов’язання. Це стосується і будівництва амбулаторій, і забезпечення їх сучасним обладнанням», – зауважив голова Дніпропетровської облради Гліб Пригунов.  

Для підвищення якості медичного обслуговування в селах Дніпропетровщини з Держбюджету вже виділили 202 млн грн. У 2019-му регіон додатково отримає ще 40 млн. грн.

Наразі в сільській місцевості Дніпропетровської області нараховується понад 530
тис. мешканців. Вони обслуговуються в 33 Центрах первинної медико-санітарної допомоги, у складі яких – 228 амбулаторій і 372 ФАПи. Працюють 380 сімейних лікарів, терапевтів і педіатрів.

Нову якість «первинки» на селі запроваджують Мінрегіон, Міністерство охорони здоров’я України та влада на місцях.

Сучасні автівки передали амібулаторіям області.

 У ті райони, де будують сучасні амбулаторії.

Ключі від авто.

«Медична реформа – в дії. Закупили перші автівки для сіл, щоб сімейний лікар міг вільно пересуватися територіє, яка за ним закріплена. Крім того, амбулаторії, які наразі зводять в регіоні, будуть оснащені діагностичною апаратурою, у тому числі – для надання медичних послуг із застосуванням телемедицини», – акцентував Олег Кужман.

Авто комфортні...

 ...та високопрохідні....

«Так крок за кроком виконуємо взяті на себе зобов’язання. Це стосується і будівництва амбулаторій, і забезпечення їх сучасним обладнанням», – зауважив Гліб Пригунов.

 Загалом сучасні машини вже придбали для сімейних лікарів 13 амбулаторій.

 Субвенція з державного бюджету на купівлю автівок – 9 млн грн.

 Доступна медицина на селі – ініціатива Президента України Петра Порошенка.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux