Опубліковано 25 січня 2021 року, 11:30

За чотири роки внутрішню експозицію дніпровського Музею АТО відвідали півмільйона людей – Валентин Резніченко

Внутрішній експозиції дніпровського Музею АТО – чотири роки. За цей час її переглянули півмільйона людей з усього світу. Гості зізнаються: були вражені побаченим. Бо там про війну розповідають не сухою мовою статистики, а через історії простих мешканців регіону. Бійців, волонтерів, медиків, які першими заступилися за Батьківщину. Про музей героїчної слави сучасних українців розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

«Символічно, що перший в Україні Музей АТО з’явився саме на Дніпропетровщині. Адже мешканці області одними з перших стали на захист Батьківщини від ворога. У січні 2017-го ми відкрили внутрішню виставку, а кількома місяцями раніше – експозицію просто неба. Вона – не про сухі факти та цифри, а про подвиг тисяч простих людей. Добровольців, волонтерів, медиків, капеланів. Тих, кому сьогодні вклоняємося за мирне небо. За можливість спокійно жити та працювати на рідній землі», – зазначив Валентин Резніченко. 

У внутрішньої експозиції Музею АТО – тисячі експонатів. У першій залі – інструменти медиків, одяг капеланів, шеврони добровольців, дитячі малюнки, фото військових кореспондентів.  У другій – знімки загиблих бійців та дорогі їх серцю речі. Серед них – телефон зі слідом вибуху, лист матері, шахи.

«За роки існування внутрішня експозиція значно розширилася. Нові експонати приносять бійці та їхні рідні, привозять волонтери. Ось нещодавно Кіборги передали прапор, з яким вони захищали Донецький аеропорт, – розповів керівник Музею АТО Вадим Якушенко. – Переглянути експонати Музею приїжджають з усього світу. Його історії окликаються в душі людей різних національностей. Ми нарахували у Книзі відгуків сотні слів «дякую». За те, що пам’ятаємо і показуємо правду». 

Третій зал внутрішньої експозиції Музею АТО – мультимедійний. Там транслюють панорамні документальні фільми. Екрани,  розміщені на чотирьох стінах, створюють «ефект присутності».

«Аби розповідати про війну, потрібно на ній побувати. Я проводив екскурсію для мешканців Молдови та Росії. Після вони сказали, що їхнє життя перевернулося. Були вражені почутим, – поділився військовий, гід з позивним Ельдар Брандтей. – Музей АТО – дуже важливий проєкт. Він виховує націю на фактах та реальних історіях». 

За роки роботи Музей АТО перетворився на справжній освітньо-культурний центр. Там відзначають державні свята, започатковують патріотичні проєкти, проводять виставки, поряд – організовують концерти військових пісень.

Внутрішній експозиції Музею АТО - 4 роки

Там - тисячі експонатів

У першій залі – фото військових кореспондентів,..

форма,..

обереги,..

шеврони,..

інструменти медиків

За роки існування експозиція розширилася

Нові експонати приносять бійці та їхні рідні, привозять волонтери

Другу залу присвятили загиблим військовим

Там – знімки Героїв

А ще – дорогі їх серцю речі

Третій зал – мультимедійний

Про війну в Музеї АТО розповідають не сухою мовою статистики

а через історії простих мешканців регіону

Внутрішню виставку відкрили у січні 2017-го,..

кількома місяцями раніше почала роботу експозиція просто неба

За роки роботи Музей АТО відвідали тисячі людей з усього світу 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux