Опубліковано 12 травня 2022 року, 12:30

За час війни спортсмени області вибороли понад 80 медалей на міжнародних змаганнях 

Спортсмени Дніпропетровщини за час війни вибороли більш ніж 80 медалей на міжнародних змаганнях. Зокрема, чемпіонатах світу, Європи, Єврокубках та інших престижних турнірах. А ще Дефлімпійських іграх, які нині проходять у Бразилії. Про це повідомили у ДніпроОВА. 

«Спортсмени області впевнено стають чемпіонами та здобувають призові місця, встановлюють рекорди. За час війни вибороли 31 перемогу. Загалом же – понад 80 медалей», – сказав директор департаменту молоді і спорту ДніпроОВА Олександр Пшеничников.

Відзначилися представники плавання, боксу, греко-римської та вільної боротьби, дзюдо, карате, тхеквандо, бадмінтону, скелелазіння, легкої атлетики.

Зокрема, боксер Віталій Стальченко лише у квітні здобув три бронзові медалі на міжнародних турнірах у Сербії, Фінляндії та Чехії. 

Плавець Олександр Желтяков на міжнародному турнірі у Словенії здобув золоту медаль. А на ліцензійному чемпіонаті в Угорщині встановив юніорський рекорд та виконав норматив на участь в Олімпійських іграх 2024 року.

Ще два 11-класники з Дніпропетровщини вибороли дві нагороди на кадетському Кубку Європи у Страсбурзі. Золота медаль – у Крістіана Хохлова. «Бронзу» отримав Іван Чернишенко. 

Михайло Кохан здобув «золото» на Кубку Європи з метання молота у Португалії. А днями став срібним призером змагань з серії Золотого континентального туру в Найробі. 

Активно поповнюю скарбничку нагород спортсмени Дніпра. З початку війни здобули 24 міжнародні нагороди – 7 золотих, 6 срібних, 11 бронзових. Окремо «збирають медалі» спортсмени на Дефлімпійських іграх. 

«Спортивний фронт є особливо важливим зараз. На міжнародній арені, у різних куточках світу майорить Прапор України та лунає наш Гімн. Спортсмени не припиняють підготовку та тренування. Докладають максимальних зусиль», – під час брифінгу у ДніпроОВА розповів начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради Олександр Осипов. 

Українські дефлімпійці з великим відривом посідають перше загальнокомандне місце на Дефлімпіаді. У нашої національної збірної 110 медалей. Внесок спортсменів Дніпропетровщини – 35 нагород.

 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux