Опубліковано 02 жовтня 2020 року, 14:28

З 5 жовтня місто Дніпро переводять до «помаранчевої» зони

Вже з понеділка обласний центр Дніпропетровщини опиниться у «помаранчевій» зоні епідеміологічної небезпеки. Таке рішення прийняла Державна комісія ТЕБ та НС. Все – через значне та стійке збільшення у місті кількості активних випадків захворювання на коронавірус. Про додаткові карантинні обмеження, які почнуть діяти з 5 жовтня, розповів заступник голови Дніпропетровської ОДА Максим Скрипнік.

«Наразі спалахи COVID-19 спостерігають у багатьох державах світу. Україна – не виключення. Відповідальність за суворе дотримання карантинних обмежень – і на кожному з нас, і на місцевих органах влади. На жаль, останнім часом маємо стійку тенденцію до збільшення кількості активних випадків коронавірусної хвороби у Дніпрі. Вона намітилася після святкування Дня міста, коли попри всі протиепідемічні правила влаштували велику кількість масових заходів. Як результат – з понеділка Дніпро потрапляє до «помаранчевої» зони, – зазначив заступник голови Дніпропетровської ОДА Максим Скрипнік. – Для всіх важливо дотримуватися елементарних правил: тримати соціальну дистанцію, носити маски та користуватися дезінфекторами».

Дніпро у «помаранчевій» зоні – це і закриття закладів, що надають послуги із розміщення, окрім готелів. І обмеження відвідування занять у профтехах та вишах – лише групами до 20 людей.

Не проводитимуть і планові госпіталізації у лікарнях. Винятки – надання меддопомоги онкохворим, вагітним, породіллям, новонародженим, паліативним хворим, а також у випадках загрози життю пацієнта.

Масові заходи дозволені за участі не більше 220 людей. Із розрахунку одна особа – на 10 кв м будівлі або території. Такі самі обмеження діятимуть і стосовно закладів торгівлі та побутового обслуговування.

Дозволять роботу лише тих спортзалів та фітнес-центрів, які зможуть забезпечити перебування не більше 1 людини на 10 кв м приміщення.

Обмеження діятимуть і у закладах харчування. Посадкові місця у приміщеннях мають бути заповнені не більш як наполовину.

Крім того, у Дніпрі продовжать діяти обмеження, встановлені для «жовтої» епідемічної зони.

В «жовтій» зоні – міста Кривий Ріг, Тернівка, Новомосковськ, а також Верхньодніпровський, Дніпровський, П’ятихатський, Солонянський та Царичанський райони. Решта території області – «зелена».

Нині на Дніпропетровщині – 6423 підтверджені випадки коронавірусної хвороби, у тому числі 3981 – у Дніпрі. 3314 мешканців регіону одужали, 116 – померли.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux