Опубліковано 09 липня 2021 року, 10:30

В Обласному центрі вакцинації у Дніпрі щепили від коронавірусу майже 3 тис людей

Понад два тижні тому на Дніпропетровщині розпочав роботу Обласний центр вакцинації від COVID-19. За цей час там щепили майже 3 тис людей, повідомила заступниця директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Тетяна Квітницька.

«Нарощуємо темпи вакцинації на Дніпропетровщині. Щодня щепимо майже 10 тис мешканців області. Працюють понад 200 стаціонарних пунктів щеплення. А також центри масової вакцинації у Дніпрі та Кривому Розі. Використовуємо три вакцини – AstraZeneca, CoronaVac та Comirnaty», – сказала Тетяна Квітницька.

Обласний центр вакцинації від COVID-19 відкрили у центрі Дніпра понад два тижні тому. Для комфорту відвідувачів обладнали кілька шатрів. Спочатку – реєстрація. Далі – огляд лікаря.

«Усе організовано на найвищому рівні, – сказав відвідувач Марат Тагір’янов. – Вважаю, що вакцинація – це найбільший винахід людства. Завдяки їй були переможені десятки серйозних захворювань. Переконаний – потрібно робити щеплення». 

Після огляду – вакцинація. Далі протягом 30 хвилин людина знаходиться під наглядом медиків. 

«Вакцина дуже добре переноситься. Побічні ефекти бувають вкрай рідко»,  сказав лікар-терапевт Олександр Бучарський.

Керівник Обласного центру вакцинації, доктор медичних наук Олександр Родинський каже – щодня на щеплення приходить щонайменше дві сотні людей.

«Іноді за день буває і по півтисячі людей. Приходять не тільки ті, хто записався до листа очікування. А й просто без запису. Усіх приймаємо, – розповів Олександр Родинський. – Потім дані вносимо до Національної бази вакцинації. На повторне щеплення запрошуємо людей за 3-4 тижні». 

Зробити щеплення у центрі вакцинації може кожен охочий. Достатньо мати з собою паспорт та ідентифікаційний код. За наявності – декларацію із сімейним лікарем. Бажаючих приймають щодня з 8:00 до 18:00. 

«Я працюю поряд із центром вакцинації. Дізналася, що сюди можна прийти просто без запису – дуже зручно. Швидко зареєстрували та зробили щеплення. Вважаю, цей процес треба підтримати, аби якнайшвидше перемогти хворобу», – сказала відвідувачка Поліна Борисова.

Дніпропетровський обласний центр вакцинації від коронавірусу працює за адресою: м. Дніпро, вулиця Шолом-Алейхема, 4/26. Вхід біля Будинку Пчолкіна.

«Боюсь захворіти та заразити близьких. Мій тесть дуже важко переніс коронавірус. Тому вирішив убезпечити себе і рідних та зробити щеплення. Все пройшло легко та безболісно»,  поділився відвідувач центру Дмитро Ружин. 

Загалом на Дніпропетровщині вже щепили від COVID-19 понад 272 тис мешканців області. З них більш ніж 88 тис – двома дозами. 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux