Опубліковано 09 листопада 2018 року, 11:30

У Романковому зводимо дитсадок у формі стільників із сонячними панелями та автономною котельнею – Валентин Резніченко

Дніпропетровська ОДА продовжує будувати «з нуля» дитсадок у мікрорайоні Романкове, що в західній частині Кам’янського. Дошкільний заклад буде небанальної архітектури – у формі стільників. Енергонезалежність забезпечать альтернативна котельня та сонячні батареї. Садок, який відвідуватимуть 115 дітлахів, з’явиться тут вперше в історії. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко. 

 «Дошкільнята будь-якого населеного пункту мають виховуватися в комфортних і безпечних умовах – таке завдання Президента України Петра Порошенка. Щороку в дошкільних закладах Дніпропетровщини створюємо до 1,5 тисячі додаткових місць. Уже звели «з нуля» чотири дитсадки – у Дніпрі, Слобожанському, Підгородному й Обухівці. Ще стільки ж продовжуємо будувати – у Іларіоновому, Покрові, Старих Кодаках і Романковому», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

У мікрорайоні Кам’янського – Романковому – садка не було ніколи. Й понині батьки змушені возити малечу до дошкільних закладів у середмістя. На дорогу – майже година.  Вирішити проблему покликаний новий дитсадок, який зводить Дніпропетровська ОДА. 

 «На новий дитсадок чекає багато мешканців нашого району. Бо, звичайно, це проблема номер один для романківців – возити малюків в центр міста. Сьогодні будівництво крокує великими темпами. Сподіваємося на його швидке завершення.  У майбутньому садок та 27-ма школа утворять разом навчально-виховний комплекс», – зауважив директор школи Роман Маслєнніков. 

Будівництво дитсадка – з минулого року. «Коробка» будівлі вже вигнана. Підрядники монтують комунікації, перекривають дах. На другому поверсі кладуть стіни й перегородки, перший – готовий до скління.

Наталія Гоних мешкає поруч із новобудовою – садок «росте» на її очах. Змінам жінка радіє, шкодує за єдиним –  її син вже не стане вихованцем нового закладу.

«Мій син цьогоріч пішов до першого класу. Отак і виріс без дитсадка. Адже возити його до центру було незручно й довго. Тому його виховувала бабуся. Дім, двір, високий паркан – такими були умови виховання. Новий садок – це справжнє щастя. Дітки зможуть тут розвиватися, а батькам не треба буде тягнути їх за тридев’ять земель», – поділилася жінка. 

За проектом, дитячий садок буде у формі стільників. Таке незвичне архітектурне рішення стосується не тільки зовнішнього виду, а й  інтер’єру об’єкту.

Котельня на альтернативному паливі та сонячні батареї забезпечать енергонезалежність закладу. Крім того, внутрішній двір підігріватиметься і не обмерзатиме взимку. 

Садок – на шість груп, кожна з яких матиме павільйон з пісочницею та ігровий майданчик. Прилеглу територію облаштують і озеленять.

За три останні роки в дошкільних закладах Дніпропетровщини створили 4,3 тисячі додаткових місць.

У мікрорайоні Кам'янського - Романковому – зводять новий дитсадок.

Тут його ніколи не було.

«На новий дитсадок чекає багато мешканців нашого району. Бо, звичайно, це проблема номер один для романківців – возити малюків в центр міста. Сьогодні будівництво крокує великими темпами. Сподіваємося на його швидке завершення», – зауважив Роман Маслєнніков.

Він буде у формі сот...

 ... як і в Підгородному.

 Таке архітектурне рішення стосується не тільки зовнішнього виду...

...а й  інтер’єру об’єкту.

«Новий садок – це справжнє щастя. Дітки зможуть тут розвиватися, а батькам не треба буде тягнути їх за тридев’ять земель», – поділилася Наталія Гоних.

«Коробка» будівлі вже готова.

На другому поверсі кладуть стіни...

...перший – готовий до скління.

 За три останні роки в садках області створили 4,3 тисячі додаткових місць.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux