Опубліковано 18 листопада 2020 року, 15:08

У Дніпропетровській ОДА відкрили фотовиставку про українських жінок-військових

«Жінки, мир, безпека». У Дніпропетровській облдержадміністрації відкрили нову фотовиставку. На 32 світлинах – захисниці, які служать у Збройних Силах України. Її приурочили до 20-ї річниці ухвалення Резолюції Ради Безпеки ООН №1325 «Про рівноправність жінок і чоловіків у процесах встановлення миру». Про це повідомив очільник регіону Олександр Бондаренко.

«В Україні жінки разом із чоловіками захищають незалежність країни та нашу свободу. Нині на Дніпропетровщині – понад 27 тис учасників бойових дій та ветеранів АТО/ООС, з них більше тисячі – саме жінки. Їхній внесок у боротьбу за мир важко переоцінити,  зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко. – Мета фотовиставки – не лише показати роль  бійчинь в українсько-російській війні. А ще й привернути увагу суспільства та влади до такого важливого аспекту, як покращення становища жінок-військовослужбових».

На 32 світлинах – обличчя  українських жінок-військових, волонтерок, лікарок, психологинь. Серед героїнь фотовиставки – мешканка Дніпропетровщини та ветеранка АТО/ООС Людмила Калініна.

«У 2014 році пішла добровольцем до батальйону «Донбас». Та залишилася на військовій службі на 4 роки. Спочатку як медсестра, а потім перейшла до розвідки та стала командиром розвідувально-диверсійної роти. Була учасницею Іловайської битви, під час якої зазнала поранення. Потім служила у Нацгвардії. Нині там проходить курс молодого бійця моя молодша донька,  розповіла Людмила Калініна. – Переконана – у Збройних Силах дівчата можуть бути не лише медсестрами. Але здебільшого чоловіки-військові не готові це прийняти».

Фотопроєкт втілив «Український жіночий фонд» у співпраці зі Структурою ООН з питань ґендерної рівності і розширення прав і можливостей жінок «ООН-Жінки», парламентерським міжфракційним об’єднанням  «Рівні можливості».

«Із 2014 року ми мали серйозну підтримку військових. Тепер важливо вже нам, громадським діячам та діячкам, підтримати жінок-військовослужбовців, парамедиків, волонтерок. Адже після повернення додому їм потрібно допомогти адаптуватися до мирного життя, – зазначила голова громадського руху «Gender Stream» Ольга Полякова. – Такі заходи, як фотовиставки, неформальні зустрічі з ветеранками – один з кроків до розробки обласного плану дій з впровадження Резолюції ООН №1325». 

Виставку опублікували у партнерстві з Офісом віцепрем’єр-міністра з європейської та євроатлантичної інтеграції України та урядової Уповноваженої з питань гендерної політики за фінансової підтримки Швеції.

У Дніпрі виставка буде знаходитись до 24 листопада, а далі вирушить до інших міст України. Переглянути її можна у холі ОДА за адресою: просп. О. Поля, 1.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux