Опубліковано 30 серпня 2017 року, 15:30

У ДніпроОДА обговорили екологічні перспективи області
Громадськість, бізнес та влада мають співпрацювати задля поліпшення екологічної ситуації в регіоні. Про це йшлося за «круглим столом» «Екопроблеми Дніпропетровської області та перспективи їх поліпшення». Його організаторами виступили Всеукраїнська екологічна ліга та ДніпроОДА.

«Дніпропетровщина має значний науковий потенціал для розв’язання екологічних проблем. Застосовуючи його в повній мірі, наблизимося до європейських стандартів, – зазначив перший заступник голови ДніпроОДА Олег Кужман. – Цьогоріч ДніпроОДА реалізує в регіоні зо два десятки екологічних ініціатив. На цьому не зупиняємося».

На Дніпропетровщині діє комплексна програма з екобезпеки, яка розрахована до 2025 року. Виконати її виключно бюджетним коштом складно. Мають долучатися і підприємства регіону, акцентував директор департаменту екології та природних ресурсів ДніпроОДА Руслан Стрілець.

«На сьогодні підприємства області вже інвестували в екологію майже 2,5 млрд грн., – розказав Руслан Стрілець. – Загалом у програмі заплановані 454 заходи. Серед учасників – 25 основних підприємств-забруднювачів. У найближчі десять років плануємо втричі зменшити викиди в повітря, на 60% скоротити скидання стічних вод, очікуємо суттєве збільшення заповідних територій».

Учасниками екологічного «круглого столу» стали представники громадських організацій, науковці, експерти, влада. Всі вони повинні працювати в тандемі, аби покращити стан навколишнього середовища області, наголосила голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко.

«В усіх управлінських рішеннях має бути екологічна складова. Це слід враховувати як бізнесу, так і владі, – зазначила вона. – На кожне джерело забруднювання слід встановити датчики, аби мати уявлення, що і в яких об’ємах викидається в повітря. Це підштовхне підприємства-забруднювачі до модернізації виробництв».

Такі природоохоронні ініціативи має регулювати відповідне законодавство. Над цим працюємо, запевнив заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Олег Недава.

У 2016 році команда ДніпроОДА реалізувала в області 15 екопроектів, до кінця 2017-го втілить ще зо два десятки. У планах на 2018-й – майже 40 екологічних ініціатив.


Екологічний "круглий стіл" у ДніпроОДА.


Серед учасників – представники громадських організацій...


науковці..


експерти...


влада.


«В усіх управлінських рішеннях має бути екологічна складова, – наголосила Тетяна Тимочко. – На кожне джерело забруднювання слід встановити датчики, аби мати уявлення, що і в яких об’ємах викидається в повітря. Це підштовхне підприємства-забруднювачі до модернізації виробництв».




Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux