Опубліковано 18 вересня 2018 року, 11:30

Сучасне освітнє середовище створюємо у школі №1 Покрова – Валентин Резніченко 

Обласним коштом у середмісті Покрова продовжують реконструювати школу №1. Масштабне оновлення – вперше за півстоліття закладу. Підрядники утеплюють і фарбують фасад, перекривають покрівлю. На першому поверсі роботи на фініші, на двох інших – у розпалі. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

«Децентралізація, яку ініціював Президент Петро Порошенко, – одна з найуспішніших реформ в Україні. Спостерігаємо її результати у різних сферах, в тому числі, – і в освіті. Зараз в регіоні докорінно оновлюємо більше 30 основних і опорних шкіл. Освітній простір має відповідати вимогам часу і бути комфортним, із новітнім обладнанням і сучасними методиками», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.  

Триває кардинальне оновлення однієї з найстаріших шкіл Покрова – №1. За 53 роки її історії робили тільки косметичні ремонти, капітального – жодного. Наразі три поверхи навчального закладу змінюються до невпізнанності.

«Реконструкція від комунікацій і підлоги до фасаду й покрівлі. Наші діти отримають оновлений, яскравий, естетичний простір. Такої школи вони ще не бачили», – наголосила начальник управління освіти Покровської міськради Тетяна Філіпова.  

Будівельники термомодернізують і фарбують фасад, оновлюють покрівлю.

На першому поверсі школи залишилося постелити лінолеум. На другому ведуться оздоблювальні роботи, демонтажні – на третьому.

У їдальні та актовій залі укладають плитку, на харчоблоці незабаром монтуватимуть обладнання.

Повністю замінені вікна, система опалення та вентиляція.

«Школа змінюється, аж не віриться. Раніше вона була з бежевих цеглин, а тепер яскрава, біло-жовта. У такій школі хочеться вчитися», – поділився чотирикласник Богдан Михайлов. 

Наступний етап проекту – оновлення спортзалу та стадіону. 

«Реконструкція шкільного стадіону – вже весною. На ньому буде футбольне поле з ідеально рівним штучним покриттям. Учні бігатимуть не по дірявому асфальту, а по професійним легкоатлетичним доріжкам. Прагнемо, аби діти кожного населеного пункту нашої області навчалися в комфортних умовах», – підкреслив радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голик. 

Школу реконструюють з урахуванням потреб особливих дітей.

У школі №1 Покрова навчаються майже півтисячі учнів. Поки тривають ремонтні роботи, учні здобувають знання в сусідніх навчальних закладах – ліцеї та 4-й школі.

У Покрові ДніпроОДА реконструює школу №1.

Вона - одна з  найстаріших у місті.

Підрядники утелюють...

 ...та фарбують фасад.

«Реконструкція від комунікацій і підлоги до фасаду й покрівлі. Наші діти отримають оновлений, яскравий, естетичний простір. Такої школи вони ще не бачили», – наголосила Тетяна Філіпова.

Роботи - всередині.

На першому поверсі майже все готово.

На двох інших – роботи в ропалі.

«Школа змінюється, аж не віриться. Раніше вона була з бежевих цеглин, а тепер яскрава, біло-жовта. У такій школі хочеться вчитися», – поділився Богдан Михайлов.

Класи світлі та яскраві.

Замінили вентиляцію...

 ... систему опалення...

У їдальні та актовій залі укладають плитку.

Перекривають покрівлю.

Стелять металочерепицю.

 Наступний етап – оновлення стадіону.

«Реконструкція шкільного стадіону – вже весною. На ньому буде футбольне поле з ідеально рівним штучним покриттям. Учні бігатимуть не по дірявому асфальту, а по професійним легкоатлетичним доріжкам. Прагнемо, аби діти кожного населеного пункту нашої області навчалися в комфортних умовах», – підкреслив Юрій Голик.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux